Kako smo brendirali ulice BIH?
Snaga ideje!
OBJAVA: Srijeda, 11. srpnja 2012. 17:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Eco GraffitiEco GraffitiEco GraffitiEco GraffitiEco Graffiti
0
Eco Graffiti
Eco Graffiti
Eco Graffiti
Eco Graffiti
Eco Graffiti
Guerrilla Lab VIDEO

Eco Grafitti predstavljaju brendiranje i iscrtavanje logotipa ili poruke Vaše kompanije putem šablona, koji se pod vodenim pritiskom iz kompresora iscrtavaju na asfaltu i pločnicima.

Mnogi će se upitati šta je to što veže ekstremno visoke temperature i velike količine snijega.

Na prvu pomislit ćemo da je to kombinacija nespojivog, međutim sarajevski kreativci kriju jednostavan odgovor – inovativni način oglašavanja. Nakon što su zimus brendirali snijeg u trenutcima vremenske nepogode, Guerilla Lab kreativci iz Mark IN agencije za komunikacije iskoristili su velike ljetne vrućine da za potrebe klijenata kao što su Lutrija BiH, BOR banka i Business magazin brendiraju ulice na inovativan i ekološki prihvatljiv način.

Eco Grafitti predstavljaju brendiranje i iscrtavanje logotipa ili poruke Vaše kompanije putem šablona, koji se pod vodenim pritiskom iz kompresora iscrtavaju na asfaltu i pločnicima.

Ulica, asfalt, pločnici, zidovi, bez obzira na koji način ih Vi posmatrali, mogu biti efektni mediji. Postavljeni na specifičnim lokacijama, Eco Grafitti omogućavaju veću efikasnost Vaše poruke na ekološki prihvatljiv način, što oglašavanje čini dodatno interesantnim za sve industrije, proizvode te događaje koji žele na inovativan i napredan način učiniti svoju promotivnu kampanju jedinstvenom.

Tako je BOR banka Eco Grafitti porukom „Plastična i Fantastična, Fotkaj i Osvoji 10X100 KM!“ pozvala svoje brojne klijente, ali i druge građane Sarajeva da učestvuju u nagradnoj igri organiziranoj u okviru promotivne akcije ove banke i promocije njihove kartice.

Obzirom da je jedna od prednosti Eco Grafitta mogućnost targetiranja populacije po mjestu gdje se oni kreću - Lutrija BiH iskoristila je lokacije u blizini prodajnih mjesta u BH. gradovima i pozvala građane da učestvuju u 3.vanrednom kolu 18.07.2012. godine u 20:00h. Business magazin, povodom pete godišnjice postojanja, sa porukom „Business magazin - 5 godina sa vama“ brendirao je ulice u blizini prodajnih mjesta,ali i prometnih ulica gdje su prisutni poslovni ljudi.

Biti neobičan, znači biti primjećen!
Guerrilla Lab – Snaga ideje!

guerrilla.markin.ba
www.markin.ba