Čime se sve tretira

Kako se pravi McDonald'sov slasni pomfrit

Lifestyle / Flash | 23. 01. 2015. u 11:08 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mišljenja o McDonaldsu su podijeljena u cijelom svijetu. Dok se neki ne obaziru na činjenice da hamburgeri ne izgledaju baš prirodno, drugi upozoravaju na negativne efekte brze hrane iz McDonaldsa po zdravlje.

Međutim, ako ste negdje u sredini, niste ljubitelj hamburgera, jer vam ono što je u sredini peciva i ne izgleda kao pravo meso, sigurno je da većina voli pomfrit kojeg možete dobiti u McDonaldsu.

Ekipa američkog TV showa Mythbusters razotkrila je još jedan mit – kako je napravljen popularni McDonald's pomfrit.

McDonald's je napokon otkrio kako je napravljen njihov popularni pomfrit, dok mnogi pretpostavljaju da on sadrži mnoštvo različitih kemikalija, fast food div potvrdio je da je sirovina od koje je napravljen vrlo jednostavna - da je to najobičniji krupmir.

Dok stoji ispred tvorničke trake, voditelj emisije govori Grant Imahara govori: 'Znam što mislite. Ovo izgleda kao krumpir, no je li to zaista krumpir?

U video prilogu od gotovo četiri minute McDonald's dokazuje kako je njihov proizvod sasvim prirodan te se prikazuje čitav proces, od vađenja krumpira s polja do guljenja i rezanja, prenosi Jutarnji list.

Nakon toga pomfrit se umače u glukozu kako bi zadržao zlatnu boju, a onda se tretira natrijevim pirofosfatom koji sprječava da krumpir ne posivi. Nakon toga se napola isprže i potom zamrznu, prije nego dođu do restorana brze hrane.

Ovaj posljednji video, navodi Jutarnji, je dio nove McDonald'sove kampanje koja poziva publiku da postavi pitanje o procesu proizvodnje bilo kojeg njihovog proizvoda.

Kopirati
Drag cursor here to close