Savjeti

Kako očuvati kvalitetu spermija?

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2016. u 17:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi spermiji bili što kvalitetniji i da ne bi dolazilo do poremećaja i različitih disfunkcija tijekom muškarčeva života, znanstvenici su donijeli nekoliko korisnih savjeta za korištenje 'jaja'.

Brošura, kako prenosi mennshealth.hr striktno navodi šest činjenica o pravilnoj njezi i rukovanju mošnjama.

1.Ohladite ih: laptop na vašem krilu podiže temperaturu prepona, što može naškoditi kvaliteti sperme, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Fertility and Sterility. Uređaje držite na stolu, kaže dr. Lary Lipshultz, profesor urologije na Koledžu Baylor u Houstonu.

2.Pripazite na veličinu: stariji muškarci s volumenom testisa većim od 20 mililitara riskiraju srčane probleme, kaže istraživanje iz časopisa Journal of Sexual Medicine. Autori kažu da oštećenje krvnih žila može povećati testise.

3.Maknite mobitel: bezbroj istraživanja povezalo je izloženost zračenju mobitela sa smanjenom kvalitetom i brojem spermija. Stoga stavite telefon u stražnji, a ne u prednji džep hlača, savjetuje dr. Lipshultz.

4.Idite u krpe: Manje sna znači više hormona stresa, što može suzbiti proizvodnju sperme, kaže dr. Tobias Köhler, profesor urologije na Sveučilištu južnog Illinoisa.

5.Mirujte nakon operacije: vazektomija neće uzrokovati erekcijsku disfunkciju, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine. Osim u slučaju seksa unutar 72 sata od zahvata. Zbog krvarenja i boli mogli biste patiti.

Kopirati
Drag cursor here to close