Odabir pravih namirnica!

Kako kontrolirati osjećaj gladi?

Lifestyle / Flash | 06. 12. 2016. u 08:48 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želite izgubiti kilograme, ali ste svjesni kako gladovanje nije najbolji put? Jasno vam je da treba pronaći najbolji put mršavljenja bez negativnog utjecaja na zdravlje? Rješenje se krije u odabiru načina s kojim ćete moći kontrolirati apetit, biti siti, a opet ne unijeti previše kalorija, prenosi Rtl.hr.

Jaja


Apetit se može kontrolirati i uz pomoć kuhanih jaja, a zahvaljujući kojima će doći do manjeg unosa kalorija. Dokazano je da svi koji imaju naviku jesti jaja za doručak tijekom dana pojedu manje od onih koji su ujutro imali laganiji obrok.

Avokado

Avokado je jedna od namirnica s kojom se potiskuje apetit i s dovoljnom količinom vlakana za odličan rad probavnog sustava.

Jabuke

Jabuke zahvaljujući svojim sastojcima daju osjećaj sitosti, a možete ih konzumirati u različitim varijantama. Možete uživati u piti od jabuka ili marmeladi. Pozitivan učinak na zdravlje ima i jabučni ocat koji će pomoći za pripremu salata.

Krumpir

Iako mnogi smatraju da je krumpir jedan od najvećih neprijatelja vitke linije, valja napomenuti da problem nije u njemu već u njegovoj pripremi. Ukoliko želite smršaviti izbjegavajte prženi krumpir. Najviše se vitamina nalazi u kori, pa ne bi bilo loše da ako kuhate krumpir, kožu skidate tek kada ga izvadite iz vode.

Riba i meso

Da bi prehrana bila uravnotežena, morate uvrstiti i meso jer je ono neophodno za naše ćelije i jačanje imuniteta. Jedite nemasne vrste mesa, primjerice piletinu, puretinu, teletinu ili ribu.

Zeleno lisnato povrće

Namirnice koje mogu pomoći kod smanjivanja apetita i gladi su one koje se nalaze na popisu zelenih namirnica. Radi se o lisnatom povrću koje u sebi ima dovoljnu količinu vitamina A, B i C te kalcija, kalija i magnezija. Ne samo što pomažu kod mršavljenja nego i popravljaju kvalitetu života te služe kao štit od raznih bolesti.

Cimet i zeleni čaj

Kontrolirati apetit i smanjiti osjećaj gladi moguće je i uz pomoć cimeta i zelenog čaja, poznatog antioksidanta koji pomaže izbaciti štetne tvari iz organizma.

Juha od povrća

Jedna od zdravijih i korisnih metoda postizanja veće sitosti je konzumiranje juhe od povrća. Pored toga što se uz njenu pomoć može suzbiti apetit, zahvaljujući tanjuru juhe u organizam ćete unijeti potrebnu količinu vlakana i drugih sastojaka neophodnih za bolje zdravlje cijelog organizma.

Očito je kako se na popisu korisnih namirnica za smanjenje apetita nalazi raznovrsna hrana s kojima možete obogatiti prehranu i svaki dan u organizam unijeti sve potrebno za bolje zdravlje. Treba početi na vrijeme i s raznim te ukusnim receptima koji će dati pozitivne rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close