Maurice Micklewhite

Kako je Michael postao Caine

Lifestyle / Flash | 24. 07. 2016. u 13:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni britanski glumac zbog terorista je morao promijeniti ime. Sada je i službeno — Michael Caine.

Promjena imena u svijetu show-biznisa nije novost. Tako je, na primjer, pravo ime američkog glumca Kirka Douglasa Isur Danijelovič, dok je pravo ime Martina Sheena Ramon Estevez.

Kako bi mu ime postalo lakše pamtljivo, britanski glumac Maurice Micklewhite postao je još 1954. Michael Caine. Po tom imenu znale su ga generacije obožavatelja. Caine nikada nije govorio o tome koliko mu je promjena imena pomogla da postane zvijezda, ali razlika u imenu po kome je prepoznatljiv i onoga koje mu piše u putovnici počela mu je stvarati probleme.

Zbog rigidnosti aerodromskih kontrola, koje, u strahu od terorističkih napada, svaku sumnjivu stvar kod putnika satima provjeravaju, Caine je odlučio da i službeno postane Michael Caine.

‘’Aerodromsko osiguranje pozdravilo bi me sa ’Zdravo, Michale Caine‘. I odjednom, kada im dam putovnicu sa drugim imenom u njemu, mogu provesti sate čekajuc´i. Stoga sam promijenio ime“, izjavio je Caine za londonski ‘’Guardian “.

Ime Michael Caine nije prvo koje je osamdesettrogodišnji glumac koristio. Na početku karijere, kada je glumio u kazalištima u engleskoj provinciji, koristio je ime Miles Scott. Međutim, kada se preselio u London, morao je promijeniti ime jer je u britanskoj prijestolnici vec´ postojao glumac koji je glumio pod tim imenom, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close