Slažu se i crne liste

Još jedna država živi u prošlosti - do 30 godina zatvora za homoseksualnost

Lifestyle / Flash | 21. 02. 2017. u 07:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra zdravstva u Tanzaniji prijeti da će objaviti imena osumnjičenih za homoseksualnost, javlja BBC.

Homoseksualni činovi su protuzakoniti u ovoj istočnoafričkoj državi te kažnjivi s do 30 godina zatvora. Zamjenik ministra na Twitteru je upozorio da će na meti biti i oni koji su reklamirali homoseksualne aktivnosti na internetu.

"Homoseksualnost je izmišljena i vezana samo uz urbani stil života"

Tviteraši su ga optužili za homofobiju i povredu prava na slobodu izražavanja na internetu, ali Hamisi Kigwangalla je odgovorio da homoseksualnost ne postoji znanstveno te je samo društveni konstrukt., piše Index.hr.

U jednom je tweetu izjavio: "Jeste li ikada vidjeli gej kozu ili pticu? Homoseksualnost nije biološka, neprirodna je".

Ovaj 42-godišnji doktor tvrdi da se homoseksualnost može povezati samo s urbanim stilom života. Kaže da u malom gradu u središtu Tanzanije iz kojeg dolazi uopće nema homoseksualaca.

Ranije ovog mjeseca Kigwangalla je naredio da se trojica muškaraca koje je optužio da su gej prijave policiji za "širenje" homoseksualnih aktivnosti putem društvenih medija, što je protuzakonito. Ne zna se jesu li optuženi.

Kigwangallini komentari na Twitteru dolaze nakon prošlotjedne odluke Ministarstva zdravstva da zaustavi rad 40 klinika za HIV i AIDS, tvrdeći da svojim radom samo promoviraju gej seks.

Kopirati
Drag cursor here to close