mrski neprijatelj

Jeste li znali da je celulit bolest? Evo kako ga se riješiti

Lifestyle / Flash | 30. 05. 2016. u 15:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Celulit nije problem samo estetske prirode, već i zdravstvene, tvrde stručnjaci, pa evo nekoliko važnih informacija kako se riješiti tog mrskog neprijatelja

Prištiće možemo prikriti, niski stas izdužiti štiklama, koji kilogram viška kamuflirati odjećom, ali što s tim nesretnim celulitom? Imaju ga i vitke i punije žene, i one starije i one koje su tek propupale.

Brojimo kalorije, iscrpljujemo se u teretani, a ružne nakupine su i dalje tu. No, najmanji problem je, pokazuju posljednja istraživanja, što nisu oku ugodne. Celulit je, tvrde stručnjaci, bolest.

"Radi se o lokaliziranom obliku trovanja zbog zastoja dotoka hranjivih tvari i odtoka štetnih tvari. Dolazi do nakupljanja toksina tako da s vremenom dolazi do trovanja cijeloga tijela - dodatno slabi cirkulacija, limfna drenaža, stvaraju se vene, kapilare. Ono što je najvažnije, postoji dosta studija koje pokazuju povezanost celulita s rakom dojke i jajnika tako da je celulit bolest koja se treba i mora liječiti, a nije samo stvar estetskog poremećaja", pojasnio je dermatovenerolog Dinko Kaliterna.

Za početak, liječenja važno je odrediti koja je vrsta celulita u pitanju. Ne rješava se svaki na isti način.

"Kod mlađih žena veći je problem od celulita u masnom tkivu, a kod starijih žena se radi u poremećaju vezivnoga tkiva", izjavio je Dinko Kaliterna.

Za svaki tip postoji uređaj ili preparat koji na njega najbolje djeluje. Doktor Kaliterna, koji već 16 godina proučava i liječi celulit, tvrdi kako je najvažnije ispravno odrediti terapiju. Kozmetičari imaju svoje tajno oružje protiv celulita.

"To je naša lakaskar metoda za uklanjanje celulita i masnih naslaga u kombinaciji s anticelulitnim ampulama, zajedno s ručnim masažama i s biljnim oblogom", otkrila je kozmetičarka Ružica Martić kako se boriti protiv celulita, prenosi Metro-portal.

Ampule razgrađuju tvrdokorni celulit i sprječavaju nakupljanje vode u tijelu. Uz ručnu anticelulitnu masažu i oblog od oko 90 moćnih biljaka narančina kora nestaje, a ostaje samo lijepa i zdrava koža.

Međutim, uz svu pomoć sa strane i vi možete učini puno. Ako želite svladati mrskog neprijatelja, morate se držati ovih univerzalnih pravila:

• piti puno vode,
• baviti se tjelesnom aktivnošću,
• paziti što i koliko jedete,
• ne sjediti prekriženih nogu,
• ne nositi usku odjeću.

Možda ga se nećete sasvim riješiti, ali ćete sigurno ovog ljeta ponosnije šetati plažom.

Kopirati
Drag cursor here to close