Živjeli

Jedno piće čini nas atraktivnijima

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2015. u 13:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste zabrinuti kakav učinak ima čaša vina dnevno na vaš izgled, vrijeme je da se opustite jer su znanstvenici otkrili da vas jedno piće čini privlačnijima, piše britanski list Telegraph.

Znanstvenici sa sveučilišta Bristol tražili su od skupine trijeznih studenata da ocjenjuju fotografije druge skupine studenata po privlačnosti. Fotografirana skupina konzumirala je različite količine alkohola, navodi Livescience.

Fotografije nastale nakon samo jednog pića ocijenjene su najatraktivnijima u usporedbi sa slikama iste osobe, bilo trijezne, bilo nakon konzumacije više čaša pića. Fotografije osoba koje su popile više čaša pića ocijenjene su manje atraktivnima u odnosu na fotografiju iste osobe koja nije ništa popila.

"To sugerira da su ljudi, ukoliko je istinito, atraktivniji nakon male količine alkohola", kaže voditelj istraživanja Marcus Munafo, profesor psihologije na sveučilištu. Znanstvenici smatraju da jedno piće opusti muskulaturu lica, proširi zjenice i zarumeni lice što osobu čini privlačnijom.

"Blago zarumenjeno lice je atraktivno jer je znak dobroga zdravlja”, kaže Munafo. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Alcohol and Alcoholism.

Kopirati
Drag cursor here to close