mali trikovi

Je li moguće: Kako da vam ponedjeljak bude sretan dan

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2015. u 16:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponedjeljak će većina ljudi bez puno razmišljanja proglasiti najgorim danom u tjednu, no Virender Kapoor, stručnjak za organizaciju i ponašanje tvrdi da je riječ samo o manjku entuzijazma kombiniranom s nedostatkom planiranja.

Stoga, ponedjeljak ne mora biti beznadno letargičan i depresivan dan ako odlučite poslušati njegove savjete i pretvoriti ga u sretan i zadovoljan dan.

Zašto mrzite ponedjeljak - ako je to privremeni osjećaj, onda ne morate mnogo brinuti o tome. Međutim, ako ste nedjeljom stalno negativno nastrojeni zbog odlaska na posao u ponedeljak, postoji razlog za zabrinutost jer vam se vjerojatno ne sviđa vaš posao, vaš rad je dug i iscrpljujući, imate zlovoljnog šefa ili se ne slažete s kolegama. Ukoliko se prethodno nabrojano odnosi na vas, vrijeme je da usavršite svoj CV i počnete tražiti novi posao.

Planirajte ponedjeljak u petak - jedna od najvećih grešaka u radnim navikama je ta što se ponedjeljak ne planira unaprijed. Prije nego što napustite vaš ured i radno mjesto u petak, provjerite da niste zakazali mnogo važnih stvari za ponedjeljak. Napravite prioritete i raspodjelite ih između prva tri dana u tjednu - ponedjeljak, utorak i srijedu.

Gledajte na ponedjeljak drugačije - to je samo još jedan dan u tjednu, u čemu je stvar? Pola problema dolazi zbog toga što upravo ovaj prvi dan u radnom tjednu gledate sa strahom i anksioznosti. Gledajte ga kao lijep početak radnog tjedna - pogledajte sve zadatke s obnovljenim entuzijazmom i shvatit ćete da ponedjeljci nisu tako loši kao što ste mislili.

Zavolite svoj posao - ne gledajte svoj posao samo kao na rad. Ako želite biti sretni u svojoj karijeri, morate početi razmišljati izvan financijske naknade za napravljeno i pronaći načine kako bi vam posao postao zanimljiv. Saznajte što je to što najviše volite na svom poslu i provodite više vremena radeći to.

Sprijateljite se s kolegama - imati dobre kolege na radnom mjestu sjajna je stvar. Pronađite ljude s kojima možete otići na pauzu, popiti kavu ili čaj, podijeliti svoj ručak.
Oni nužno ne moraju raditi u vašem odjelu. Također, ne zaboravite da ponekad kažete neku šalu u interakciji sa svojim kolegama. Dobro dođe, vjerujte.

Imate li alternativu? - što biste napravili ako ne odete na posao u ponedeljak? Biste li spavali cijeli dan, gledali televiziju ili se žalili zbog vašeg posla? Osim ako niste bolesni, ne postoji ništa produktivno što možete napraviti preskačući posao.

Planirajte nešto lijepo svakog ponedjeljka - ako možete objaviti novu inicijativu ili pozitivnu vijest svom timu, sačuvajte je za ponedeljak. Cijenite svakog člana vašeg tima, pomozite vašem kolegi ili kolegici u njihovom radu, častite nekoga ručkom... I ne zaboravite osmijeh.

Razmazite sebe u ponedeljak - nakon što ste uspješno prebrodili ponedjeljak, ne zaboravite se nagraditi. Počastite se večerom ili završite dan gledanjem filma sa svojim prijateljima.

Nikada se nemojte predati uživanju u nedjelju navečer - nećina nedjelju ne koristi za potpuni odmor i ostanu budni duže nego bi trebao. Rješenje - skratite nedjeljne večeri i idite ranije na spavanje. Ako se želite zabavljati, napravite to petkom ili subotom. Ne zaboravite da je šest do osam sati zdravog sna potrebno da biste odmorni stigli na posao, prenosi Metro-portal.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close