Sarajevo

Izaslanstvo vlade FBiH i Elektroprivrede BiH posjetili ozlijeđenog rudara

Lifestyle / Flash | 31. 03. 2014. u 14:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer FBiH Nermin Nikšić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj i generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica posjetili su danas ozlijeđenog rudara Ćazima Rizvića koji se nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kod ozlijeđenog rudara tijekom ove posjete bila je i njegova obitelj. Rudar Ćazim Rizvić teže je ozlijeđen u jučerašnjoj nesreći u jami Raspotočje zeničkog Rudnika mrkog uglja izazvanom iznenadnim i nekontroliranim urušavanjem velike količine stijena u podzemne prostorije rudnika.

Prema riječima šefa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a primarijusa Ismeta Suljevića, koji je obitelj rudara i predstavnike Federalne vlade i EPBiH informirao o stanju ozlijeđenog, zdravstveno stanje pacijenta je za sada stabilno. Kako bi bile spriječene moguće komplikacije, Rizvić je pod stalnim nadzorom specijalista.

Izražavajuži žaljenje što je došlo do ove nesreće, premijer Nikšić je naglasio da su Rizviću osigurani vrhunska njega i medicinski tretman, te izrazio nadu da će se njegovo zdravstveno stanje ubrzo poboljšati, ukazavši na poznatu solidarnost Koncerna u ovakvim situacijama.

U ovoj rudarskoj nesreći je, uz Ćazima Rizvića, teže ozlijeđen još jedan, a lakše još devet rudara, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close