biciklistički maraton

Iz Mostara krenula "Tiha vožnja za žrtve Srebrenice i Žepe"

Lifestyle / Flash | 09. 07. 2016. u 08:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi biciklistički maraton Mostar – Srebrenica, pod nazivom 'Tiha vožnja za žrtve Srebrenice i Žepe' jutros je krenuo iz Mostara povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

Biciklistički klub MAS (Mostarska asocijacija sporta) maraton organizira s ciljem i motom koji nosi i slogan njihove vožnje: 'Da se nikada ne zaboravi i da se nikada nikome ne ponovi'.

Biciklistička karavana krenula je s Trga Musala, uz vožnju kroz grad nakon čega su položeni i vijenci na Šehitlucima, te je odata počast poginulima.

Član kluba i vođa biciklističke karavane Nedim Čampara je naglasio da se radi o putovanju od 280 kilometara, ali unatoč velikim vrućinama vjeruje da će svi izdržati bez problema, jer kako je istaknuo svi sudionici maratona su iskusni biciklisti.

"Danas planiramo preći 120 kilometara, dakle stići do glavnog grada, od kuda ćemo se sutra uputiti sa svim ostalim biciklistima za Srebrenicu. Mislim da smo svi apsolutno spremni i da ćemo 20 sati vožnje odvoziti bez problema, jer za maraton smo se zaista pripremili kvalitetno. Stoga se želim zahvaliti svima koji su nam pomogli da organiziramo ovaj maraton, a posebice Sportskom savez Garada Mostara na čelu s Hasanom Šišićem koji nas je došao i ispratiti", kazao je Čampara.

"Kada su se ovi momci obratili nama za pomoć pri organizaciji maratona, zaista smo se rado uključili. Jutros sam ih zamolio da snime stanje, jer je ovo prva tura koja kreće, ako vide da nešto organizacijski nije u redu pribilježe kako bismo zajednički analizirali i popravili, jer želimo da ovo postane tradicija kretanja iz Mostara prema Srebrenici svake godine", kazao je Šišić.

Biciklist Benjamin Mulić vozio je dosta duge relacije, ali put Mostar-Srebrenica je najduža.

"Pripremao sam se za ovu vožnju. Smatram da je ovo vožnja koju svatko od nas treba proći u cijelosti, jer se radi o putovanju s posebnim pečatom, a to je odati počast nevinim žrtvama s ciljem da se genocid u Srebrenici ne zaboravi i nikada ne ponovi", naglasio je Mulić. Iz Mostara je krenulo 20-tak biciklista.

Zbog sigurnosti u prometu, biciklisti će voziti pod policijskom pratnjom do glavnog grada BiH, gdje im je osigurano prenoćište u vojarni Rajlovac. Potom, s biciklistima iz drugih gradova, vožnju nastavljaju do Srebrenice gdje će 11.07.2016. klanjati dženazu i odati počast stradalim žrtvama.

Kopirati
Drag cursor here to close