A nije dužnosnik vlade

Ivanka Trump dobila ured u Bijeloj kući

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2017. u 09:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump dodjelio je kćerki Ivanki Trump ured u Bijeloj kući, iako ona nije vladin dužnosnik, javlja agencija Anadolija.

Njena odvjetnica Jamie Gorelick za magazin "Politico" izjavila je kako će se 35-godišnja Ivanka u tijeku ovog tjedna preći u ured u zapadnom krilu Bijele kuće.

Ona će imati pristup povjerljivim informacijama, neće primati plaću, a morat će poštovati sva pravila koja se odnose na vladine dužnosnike.

Gorelick je dodala kako Trump neće položiti zakletvu i da je "novina imati odraslo dijete predsjednika koje je aktivno uključeno u administraciju".

Izjavila je kako Trump neće biti savjetnica samo o temama koje se tiču žena, već o čitavoj lepezi tema te da će time biti "oči i uši" oca.

Bijela kuća još uvijek nije uputila priopćenje vezano za ovu temu.

Ivanka Trump već dugi niz godina radi sa ocem, a nakon što je Donald Trump službeno postao američkim predsjednikom, često je prisustvovala sastancima u Bijeloj kući. Također prisustvovala je i susretima sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i premijerom Kanade Justinom Trudeauom.

Njen suprug Jared Kushner također je savjetnik u Bijeloj kući.

Kopirati
Drag cursor here to close