neobično

Istrenirao pčele da prave med iz marihuane

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2016. u 09:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Male pčele oduvijek su bile vrijedni insekti u prirodi, koji stvaraju slatki zdravi med. Ali jedan Francuz odlučio je uraditi nešto neobično sa svojim pčelama.

On je uspio istrenirati svoje pčele da mu proizvode med iz marihuane! Med koji dobiva iz marihuane Nicholas je nazvao "CannaHoney". Po njegovim riječima, pčele "izvlače" resin iz konoplje, kojeg on osobno smatra jako ljekovitim.

"Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umjesto cvijeća" kazao je medijima Nicholas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele. S obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti već je vrsta hrane. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo tijelo bude kasnije poboljšano.

Ipak, ova zanimljiva ideja nije nova. Postoje informacije o pokušajima znanstvenika i pčelara da ubrizgaju konoplju u med, ali nitko nije uspio to izvesti. Francuski pčelar Nicholas je prvi izgleda uspio u ovome i dobio med iz kanabisa kojeg prave njegove istrenirane pčele.

Nicholas je inače ljubitelj prirode i insekata od djetinjstva, također veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina.

Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a prije tri godine pokazao se prvi uspjeh sa ovim "istreniranim pčelama" koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane)
Nicholas za sada posjeduje trideset košnica, a posao planira nastaviti u Španjolskoj, gdje su manja ograničenja i više profesionalaca u polju pčelarstva, prenosi portal Vijesti.me.

Kopirati
Drag cursor here to close