Udruga ''Mlado sunce''

Ispred mostarske bolnice počela 40-dnevna molitva za zaštitu života

Lifestyle / Obitelj | 27. 09. 2017. u 09:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt ''Dani za život - 40 dana za život'' počeo je u utorak ispred glavnog ulaza u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. 

Riječ je o projektu novoosnovane širokobriješke civilne udruge ''Mlado Sunce'' kojeg će provoditi svakodnevnim mirnim okupljanjem pred SKB Mostar s ciljem, kako navode, anketiranja i propagiranja važnosti zaštite ljudskog života od njegova začeća pa do prirodne smrti.

Udruga koja među svojim ciljevima izdvaja suradnju s obitelji i suradnju s mladima, očuvanje identiteta zapadnoeuropske kulture, poticanje za pomoć napuštenima te promociju i zaštitu ljudskih prava.

''Mi, prvenstveno, želimo podići svijest lokalne zajednice s ciljem zaštite čovjeka od njegove najranije dobi. Najslabiji u našem društvu su djeca, kako ona koja među nama plaču, smiju se i igraju, tako još i više djeca koja se nalaze u majčinoj utrobi. Mi želimo biti glas onih koji glasa nemaju. Nas pokreće ljubav, ista ona ljubav po kojoj smo došli na ovaj svijet'', izjavio je za Bljesak.info predsjednik Udruge ''Mlado Sunce'' Darko Bošnjak.

Projekt pod geslom ''Odvaži se i Ti, i kreni s nama'' započeo okupljanjem članova udruge ispred SKB Mostar u srijedu u 9.00 sati, a pred bolnicom će, punih 40 dana, svakodnevno moliti i razgovarati s građanima u razdoblju od 9.00 do 16.00 sati.

Bošnjak upozorava kako je naše društvo zahvatila bijela kuga koja nikada kroz prošlost nije bila naša suputnica. Sirene upozorenja su upaljene, naglašava on, uz poruku ''kako se molitvom Bogu i uz Njegov blagoslov možemo izvući iz ove pošasti''.

U tijeku projekta ''Dani za život – 40 dana za život'' članovi Udruge ''Mlado Sunce'' vršit će potpisivanje peticije na trgovima nekoliko hercegovačkih gradova i općina. Krenut će iz Širokog Brijega 14. listopada 2017. godine, zatim će posjetiti Livno 21. listopada 2017., onda Posušje 28. listopada 2017. te, na koncu, Mostar 4. studenoga 2017., kada će potpisivanjem peticije na Trgu hrvatskih velikana ujedno i završiti projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close