Humanitarna revija

Industrija vjenčanja Hercegovine u plemenitom cilju

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2014. u 07:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi budući mladenci, modni sladokusci, ali i svi oni koji vole i žele pomagati odazvali su se humanitarnoj modnoj reviji koja je održana u sklopu 4. Sajma vjenčanja powered by Konzum u u Herceg Etno selu kraj Međugorja.

Prilog od prodaje ulaznica doniran je humanitarnoj udruzi ''Fra Mladen Hrkać'' čiji je glavni cilj pomaganje osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje odlaze na liječenje u Zagreb, a žive izvan Hrvatske.

Iz udruge su se na spomenutoj reviji, na kojoj su prikazane vjenčanice, odijela i večernje haljine, zahvalili organizatorima Sajma vjenčanja što su pokazali veliko srce i sudjelovali u radu udruge.

Na humanitarnoj reviji, kolekciju izrađenu posebno za ovaj Sajam pokazala je splitska dizajnerica Monika Sablić koja je rekla kako su njezine haljine namijenjene damama, gospođama, od 19, 20 godina, pa nadalje.

Na reviji su se između modela vjenčanica, večernjih haljina i odjela, mogle vidjeti i kreacije dizajnerice iz Hrvatske Kristine Bruje

''Pokazali smo cijeli opus Krie dizajna, prijašnje kolekcije, zadnja kolekcija, svega pomalo da upoznamo Međugorje sa našim dizajnom'', rekla je Kristina, koja je dodala kako se za njezine haljine najviše odlučuju kume i gošće na vjenčanjima, te mladenke koje ne vole konvencionalna vjenčanja.

Reviju su nosile i glumice Jagoda Kumrić, te Ana Gruica koja je rekla kako se nada da će uskoro kod nas doći i s nekom predstavom. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada nada Eva Pivić, koja je također prošetala pistom u večernjoj haljini.

Voditelji programa su bili Emerik Gudelj i glumica Doris Pinčić koja, iako je rodila prije mjesec i pol dana, program je vodila u kratkoj vjenčanici u kojoj je pokazala zavidnu liniju.

Organizatorica Deana Leko zadovoljna je održanom revijom. Priznaje kako organizacija zahtjeva truda i muke, ali i da ima sjajan tim uz sebe koji joj pomogne Anicu Kovač i Dijanu Pavković.

''Budući da Hercegovina slavi kao kraj bogat tradicijom velikih vjenčanja, nadam se da u tom štihu odazivaju ljudi koji se bave vjenčanom industrijom, pa eto uspjevamo opstati. Nadam se da ćemo iduće godine u ovo vrijeme organizirati peti sajam vjenčanja'', rekla je Leko za Bljesak.info.

Na sajmu se između ostalog predstavljaju izlagači iz Hercegovine, a jedni od njih su Inova Decor koji se bave dekoracijom vjenčanja, a koji su na sajam došli pokazati svoj rad, trud i orginalnost. Na pitanje je li teško svaki put osmisliti nešto novo za vjenčanje iz Inova Decora nam odgovaraju: ''Svaka mladenka, svaki novi klijent uvijek nas potakne na neku novu ideju, nešto što u u tom trenutku oni žele i mi to njima želimo ostvariti, prezentirati, dočarati, tako da se oni osjećaju što ljepše i što bolje da uživaju u tom svom danu''.

Sve mladenke i buduće majke koje posjete sajam tvrtka Cyro-Save vodeća europska i svjetska banka matičnih stanica educirat će o važnosti pohrane matičnih stanica, te ih nagraditi sa značajnim poklon bonom.

''Sajam je prepoznao nas kao jednu značajnu kuću koja može educirati, informirati javnost o značaju pohranjivanja matičnih stanica. Mi smo zaista sretni da smo došli tu i pružili informacije koje su od velike koristi za sve buduće majke, jer trebamo uzeti u obzir da se matičnim stanicama liječi preko 70 oboljenja, da je veliki broj istraživanja u tijeku, nama je jako značajano da prenesemo te informacije, da roditelji u BiH znaju da to mogu učiniti'', rekla je za Bljesak.info Azra Habibija menadžerica operativnih poslova Family plus, partner Cyro Save vodeće svjetske obiteljske banke matičnih stanica za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close