zatočeništvo

Indijska policija uhitila goluba, uvjereni da je pakistanski špijun

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2015. u 16:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indijski policijski službenici uhitili su jednog goluba jer su uvjereni da je riječ o pakistanskom špijunu. Goluba je u policijsku postaju donio 14-godišnji dječak koji ga je pronašao u selu Manwal u blizini pakistanske granice. Uvjeren da nosi uređaj nalik na odašiljač te sumnjivu poruku napisanu na jeziku urdu koja sadrži neki pakistanski broj i adresu predao ga je vlastima.

Goluba su zbog, kako kažu, osnovanih sumnji zadržali u policijskoj postaji te ga detaljno pregledali na rendgenu, ali nikakvu poruku nisu pronašli. “Nisu pronađeni konkretni dokazi, ali goluba ćemo do daljnjeg držati u zatočeništvu”, rekao je jedan policijski službenik iz mjesta Pathankot zaTimes of India.

“Ovo je rijetki slučaj da je neka ptica iz Pakistana uočena na ovim prostorima. Već smo uhvatili nekoliko špijuna, prenosi Telegram.hr. Riječ je o osjetljivom području jer se nalazimo blizu graničnog područja gdje su infiltracije vrlo česte”, dodao je policijski službenik. Kako pišu tamošnji mediji, otkako je u zatočeništvu, goluba čuvaju naoružani zaštitari kako ne bi pobjegao.

Kopirati
Drag cursor here to close