Mostovi

"Ima ih" u novom spotu Rundek Cargo Trija!

Kultura / Glazba | 27. 11. 2015. u 09:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nešto manje od tri mjeseca predstavljen je treći službeni singl s novog i hvaljenog albuma ''Mostovi'' Rundek Cargo Trija, ''Ima ih''.

Ova pjesma ima poruku koja stiže ravno usred izbjegličke krize i britko niže poteze čovječanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo.

Moćan singl sada je dobio i svoj jednako snažan video spot. Spot je sniman u Zagrebu i Beogradu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

''Video spot za pjesmu ''Ima ih'' se asocijativno poigrava sa svjetovima kapitalista i birokracije te svijetom klošara i beskućnika koje igraju sami članovi Cargo benda i Darko Rundek . Mračni duhovi koji promatraju svijet oko sebe, grad Beograd pa i Zagreb… mada to u ovom spotu nije toliko bitno. Bitna je atmosfera dualizma i sarkazma, a ne lijepi kadrovi. Hvala cijelom bendu'' izjavio je Gonzo.

Nakon nježnog i romantičnog singla ''Don Juan'', ''Ima ih'' je ozbiljan singl s novog albuma koji već do sada ima niz izuzetnih recenzija i kotira kao jedno od najboljih izdanja unazad 10-ak godina.

Stihovi su pomno pisani, nisu prolazni – vječni su i kritički orijentirani prema trenutnom stanju u društvu…uostalom može li Darko Rundek pisati drugačije?

''Ovime izjavljujem da je video klip Radislava Jovanova - Gonza spreman ugledati svjetlo vaših ekrana, na naše, a nadamo se i vaše zadovoljstvo. Snimili smo ga pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako "popravljanju" mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme "Ima ih" i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole."Ima ih" se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi'' rekao je Darko Rundek.

Ovu pjesmu publika na koncertima burno prepoznaje, jer odražava njena vlastita pitanja, strepnje i pobunu. Iako teške tematike, pjesma je nevjerojatno dinamična i izaziva trnce pri slušanju. Dobivanjem svog video nastavka, njezina poruka i energija još su snažnije.

S obzirom na veliki interes koji je album ''Mostovi'' (Menart) izazvao diljem regije, Rundek Cargo Trio i dalje nastavlja svoju turneju. Od petka 27.11.2015. slijedi im desetak koncerata u Srbiji i Makedoniji, nakon čega se ponovo vraćaju u Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku, gdje ćete ih moći vidjeti na proljeće 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close