prognoze

Ide vikend, ide kiša

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2015. u 15:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje nestabilno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom uglavnom prije podne.

Sredinom dana se očekuje i jači razvoj oblačnost koji će uvjetovati pljuskove uglavnom u Hercegovini, a mogući su lokalno u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U Hercegovini je izgledna i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 19 do 24 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 32 do 36 stupnjeva. U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno, povremeno može pasti malo kiše. Poslije podne smanjenje oblačnosti.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stupnjeva, a najviša dnevna oko 26 stupnjeva. U većem dijelu Bosne danas je bilo oblačno. Djelomično u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne je prije podne bilo sunčano.

U drugoj polovici dana umjeren razvoj naoblake je uvjetovao pljuskove u zapadnim, centralnim i istočnim područjima zemlje. U Hercegovini je bilo pretežno sunčano, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bihać 16 stupnjeva, Bjelašnica i Prijedor 18, Sanski Most 19, Banja Luka 22, Gradačac i Jajce 23, Doboj i Drvar 24, Bugojno i Tuzla 25, Bijeljina, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 27, Livno, Zenica i Zvornik 28, Neum i Sarajevo 32, Goražde i Trebinje 34, Stolac 37, Mostar i Čapljina 38 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close