Jeftinija ulaznica

Iako potopljena, Plitvička jezera i dalje privlače turiste

Lifestyle / Flash | 16. 09. 2014. u 16:52 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potopljene Plitvice i dalje privlače posjetitelje koji se, unatoč opasnosti i upozorenjima, probijaju parkom, a ulaznica u nacionalni park jeftinija je 50 posto.

Zbog povećanog vodostaja Korane koja izvire iznad Plitvičkih jezera, i pojačanih oborinskih voda, ovih su dana obilniji slapovi na Plitvicama, te su naplavljene šetnice Nacionalnog parka, no to ne šteti turističkih obilascima, doznaje se danas u Upravi Nacionalnog parka Plitvička jezera, javlja Slobodna Dalmacija.

Jučer su dva od tri pristaništa bila pod vodom i elektrobrod nije prevozio turiste, ali je danas samo jedno pristanište izvan funkcije, tako da je otvorena duga linija jezerom Kozjak.

Ovako povišen vodostaj jezera nije uobičajen, ali ne može se govoriti o štetnom djelovanju voda, jer nas čeka samo neznatan trošak popravka malog djela drvenih šetnica, rekao je glasnogovornik NP-a Ognjen Borčić.

Trenutačno je na Plitvicama pet do šest tisuća turista iz svih krajeva svijeta, dodao je.

Borčić ističe kako je za turiste nije opasno šetati po mokrim šetnicama i stazama, jer ih nadzornici diljem staza upozoravaju gdje je sklisko i pomažu im.

Ravnateljica NP Natalija Božićević kaže da su slapovi prekrasni i turisti su oduševljeni, a 'čak i ako izađu mokrih nogu, oduševljeno hvale doživljaj, ljepotu i čistoću plitvičkih voda'.Neki turisti dolaze upravo zbog obilnih Plitvičkih slapova, a neki su potaknuti sniženjem cijena, navode iz Uprave Nacionalnog parka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close