Nova akcija ALBA-e

I mališani iz vrtića skupljaju stari papir za reciklažu

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2016. u 06:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još poprilično zaostajemo za razvijenim svijetom, iako smo ekološki sve osvješteniji. Mnogi ponavljaju iste pogreške iz dana u dan, iako znaju da svojim ponašanjem prirodi nanose više štete nego koristi. Papir se prikuplja tako da se odlaže u za to predviđene kartonske kutije.

Tvrtka za reciklažu i odvoz otpada ALBA BH d.o.o. je osigurala kutije. Pri odlaganju starog papira i kartona u za to predviđene spremnike, jako je bitno da se u iste spremnike za papir ne ubacuju druge neodgovarajuće vrste otpada.

Kako se to radi, pokazali su nam najmlađi iz dječjeg vrtića 'Kuća od kamena' u Mostaru. Već par godina vrijedno sakupljaju papir, i to im ne predstavlja nikakvu obavezu, već zabavu.

Recikliranjem osiguravamo: očuvanje prirode i prirodnih sirovina, smanjenje onečišćenosti zraka, vode i tla, štednju skupe energije, smanjenje deponijskog prostora.

''Ovim mališanima i tetama se zahvaljujemo, i željeli bismo kad bi se što više tvrtki i pojedinaca priklonilo ekološki prihvatljivom ponašanju. Bitno je da nije nedostajalo veselja i smijeha, a slatkiši su bili nagrada za njihov trud'', priopćili su iz tvrtke ALBA.

Kopirati
Drag cursor here to close