Televizori za bolnice

Hypo donacijama nastavila akciju 'Zdravlje je najvažnije '

Lifestyle / Flash | 23. 10. 2014. u 13:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Hypo banke su danas u sklopu akcije 'Zdravlje je najvažnije' posjetili kantonalne bolnice 'Dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću te 'Dr. Safet Mujić u Mostaru.

Mirjanu Vučić, direktoricu sektora za upravljanje prodajom Hypo banke ugostio je direktor klinike u Mostaru dr. Zlatko Guzin.

Guzin je predstavio novo moderno krilo zgrade na kojemu je između ostalog, smješten i odjel ginekologije i akušerstva. Donacija Hypo banke , tri LED 32“ TV prijemnika su upotpunili nove kvalitetno uređene bolesničke sobe.

Predstavnik bihaćke kantonalne bolnice Ajdin Zulić ugostio je voditeljicu Hypo poslovnice u Bihaću Admiru Krupić. Banka je za ovu bolnicu osigurala 2 LED 40“ TV prijemnika koji će zadovoljiti potrebe bolnice pri realizaciji projekta 'Bolnica prijatelj djece'.

U sklopu ovoga projekta na odjelu za ginekologiju i akušerstvo predviđene su i multimedijalne edukativne prezentacije, čiji je cilj rodilje što bolje pripremiti za majčinstvo, prezentirati im vrijednosti i važnost dojenja te dati ostale korisne informacije i savjete kroz video prezentacije.

"Današnja posjeta mostarskoj klinici je divno iskustvo. Raduje me kada čujem sa koliko ponosa i entuzijazma je direktor pričao o projektima koje su završili i onima koji su u planu. Drago mi je što nam se pružila prilika da i mi svojom skromnom donacijom damo doprinos nastojanjima da se pacijentima pruži najviši mogući nivo komfora", izjavila je Mirjana Vučić.

"Zdravlje je najvažnije", je akcija Hypo banke u kojoj je fokus stavljen na podršku medicinskim ustanovama od regionalnog značaja, a sve s ciljem poboljšanja uslova koje pacenti imaju u bolnicama.

Kopirati
Drag cursor here to close