Među 10 najboljih

Huffington Post: Posjetite Dubrovnik na proljeće, jer oduzima dah!

Lifestyle / Flash | 17. 03. 2014. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proljeće je na vratima, a s njime stiže i prilika da otputujete u neke od europskih gradova i uživate u umjetnosti, prirodnim ljepotama, arhitekturi i zabavi, a da pritom uživate u suncu i ugodnim temperaturama.

The Huffington Post sastavio je popis koji se sastoji od 10 gradova koje je najbolje posjetiti u ovo doba godine.

Oni su bogati poviješću, arhitekturom, glazbom igastronomijom, piše američki portal koji je kao jedan od gradova koje treba posjetiti naveo i Dubrovnik.

''Proljeće u Europi je predivno. Obuzet će sva vaša osjetila dok budete šetali velikim gradskim ulicama, kušali fina vina i hranu i uživali u neobičnim građevinama'', piše autorica i poručuje kako u nekima čak možete otići na gradsku plažu i uživati u sunčanju i kupanju.

Tu je kao najbolji izbor navela upravo naš Dubrovnik.

''Hrvatska obala je spektakularna, a Dubrovnik je pravi dragulj. Grad je okružen kristalno čistim morem i veličanstvenim zidinama. Grad je izuzetno popularan pa se u njemu već od ranog proljeća održavaju brojni filmski, kazališni i glazbeni festivali.

Na ulicama su gotovo uvijek ulični svirači. Klima je fenomenalna, ljeta su vruća, a ostatak godine ugodan pa je proljeće zapravo idealno vrijeme za posjetiti taj grad.

Sa povijesnih zidina do kojih se može i pješice pruža se pogled na stare samostane, barokne crkve i aristokratske palače. Posjetite ga, ovaj grad će vas ostaviti bez daha'', nastavlja autorica koja je na svoju listu uvrstila još devet gradova.

Dakle, ako ste u mogućnosti svakako posjetite Amsterdam, Lisabon, Budimpeštu, Rigu, Kopenhagen, Beograd, Materu, Beč i Montreux.

Kopirati
Drag cursor here to close