Eurosong 2015.

Hrvatska ne ide na Eurosong, BiH i Slovenija još nisu donijele definitivnu odluku

Lifestyle / Flash | 06. 10. 2014. u 15:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska neće slati svojega predstavnika na 60. Eurosong, koji će se u svibnju sljedeće godine održati u Beču zahvaljujući aktualnoj pobjednici Conchiti Wurst.

''HRT je prošle godine odlučio kako neće sudjelovati na Eurosongu zbog financijskih razloga i slabijih plasmana prethodnih godina. U međuvremenu nije došlo do bitnih promjena niti novih momenata koji bi promijenili tu odluku, te je HRT odlučio kako 2015. neće sudjelovati na natjecanju'', rečeno je Slobodnoj Dalmaciji s HRT-a.

Hrvatski predstavnici na Eurosongu još od 2009. godine nisu se plasirali u veliki finale, a posljednji su boje Hrvatske na Pjesmi Eurovizije 2013. branili članovi Klape s mora izvodeći ''Mižerju'', navodi Slobodna Dalmacija.

Hrvatska se tako pridružila Ukrajini, Turskoj, Monaku, Luksemburgu, Češkoj, Slovačkoj i Andori u zaobilaženju Beča. Za ESCtoday.com, najpopularniji eurovizijski portal, odustajanje od eurovizijskog debija potvrdili su i Libanon i Lihtenštajn, stoga neće biti nijedne nove zemlje na natjecanju sljedeće godine.

Inače, BiH i Slovenija još uvijek nisu odlučile hoće li ići na Eurosong, dok će Srbija sudjelovati na tom prestižnom natjecanju.

Kopirati
Drag cursor here to close