Već 2015-te

Hrvati dobivaju ''zeleno svjetlo'' za korištenje marihuane

Lifestyle / Flash | 21. 12. 2014. u 11:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski građani već u ljeto 2015. godine mogli dobiti dobiju "zeleno svjetlo" za legalno korištenje marihuane u medicinske svrhe.

Ministar zdravlja Siniša Varga imenovao je Komisiju za analizu i preporuke primjene indijske konoplje u medicinske svrhe, a procjene su da bi to tijelo posao stručne procjene moglo obaviti u sljedećih šest mjeseci, prenosi Srna.

Zadatak Komisije je da istraži mogućnosti primjene kanabisa kod oboljelih od raka, multipla skleroze i drugih teških bolesti kod kojih takva terapija može pomoći u liječenju i ublažavanju simptoma bolesti.

Stručnjaci će se izjasniti o tome da li troškove takve terapije treba da snosi obavezno zdravstveno osiguranje ili pacijenti sami, kao u Sloveniji, piše "Novi list".

Za predsjednika Komisije imenovan je Ognjen Brborović sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji ne sumnja da će kanabis dobiti "zeleno svjetlo" za primjenu u medicinske svrhe.

"U državi u kojoj 60 posto studenata medicine izjavljuje da je probalo 'travu', mogućnost da sin od umirućeg oca uzme gram marihuane kupljene u apoteci zaista ne predstavlja neku opasnost", ističe Brborović.

Kopirati
Drag cursor here to close