Smrt

HRT pokopao Mirka Miočića

Lifestyle / Flash | 27. 04. 2016. u 06:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvenim mrežama se u utorak munjevito proširila lažna vijest da je popularni kvizaš Mirko Miočić preminuo u bolnici u Zadru. Informaciju su prenijeli i neki mediji, a sve nakon što je ona oko 19 sati osvanula na web stranici HRT-a, u čijem je kvizu "Potjera" Miočić donedavno sudjelovao kao "lovac".

U tekstu se, prenosi Jutarnji list, navodilo da je Miočić preminuo u zadarskoj bolnici zbog komplikacija od dijabetesa, no vijest je ubrzo nestala sa stranice HRT-a.

Ispostavilo se da je objavljena zabunom, no ni njezino brzo povlačenje nije zaustavilo širenje neistinite informacije. Brojni korisnici društvenih mreža, nakon što su shvatili da je vijest, srećom, neistinita, počeli su pisati ljutite statuse upućene prema javnoj televiziji, ali su istovremeno izražavali i olakšanje činjenicom da je legendarni Miočić i dalje s nama.

HRT se u međuvremenu na svojim stranicama ispričao Mirku Miočiću, njegovoj obitelji i svojim korisnicima.

"Upućujemo ispriku našem dugogodišnjem suradniku Mirku Miočiću i njegovoj obitelji zbog objave vijesti o njegovu odlasku koja je tehničkim propustom večeras bila nakratko objavljena na našoj internetskoj stranici. Zbog nenamjernog propusta, ovim ujedno upućujemo ispriku i svim korisnicima. Mirko Miočić na liječenju je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava i njegovo je stanje iz dana u dan sve bolje. Želimo mu brz oporavak", navodi HRT u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close