'Navukao goste'

Hranom pretvorio goste u ovisnike

Lifestyle / Flash | 01. 10. 2014. u 16:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski vlasnik restorana pronašao je metodu kojom će mu se gosti uvijek vraćati u restoran.

Mnoge tvrtke i restorani troše desetke tisuća na promidžbu, no kineski vlasnik ugostiteljskog objekta našao je 'jeftinije rješenje' – za 100 dolara kupio je dva kilograma makovih sjemenki od kojih se pravi opijum te ih je dodavao rezancima, piše South China Morning Post.

Njegov plan se razotkrio kad se 26-godišnji gost restorana Liu Juyou zbog vozačke dozvole podvrgao testu za opijate i dobio pozitivan rezultat. Policija ga je zadržala u pritvoru čak 15 dana bez obzira na to što se zakleo da ne koristi nikakve opijate.
Nakon što su ga vlasti pustile na slobodu Liu Juyou je razmislio gdje je mogao pojesti ili popiti nešto u čemu je bila droga te se sjetio restorana koji posjećuje. Poslao je članove svoje obitelji na ručak i potom testirao njihov urin na opijate te tako otkrio da je restoranska hrana 'drogirana', prenosti T-portal.

Liu Juyou obavijestio je policiju. Vlasnik restorana je tijekom deset dana provedenih u pritvoru priznao što je učinio, a posebna grana policije koja se bavi narkoticima obavijestila je javnost da se kemijski spojevi iz makovih sjemenki s vremenom mogu nakupiti u takvoj mjeri da izazivaju ovisnost.

Kopirati
Drag cursor here to close