Prijavite se

HPD Prenj 1933 organizira izlet na Veliku Vlajnu

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2017. u 11:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 u suradnji sa stanicom planinarskih vodiča Mostar 7.5.2017. godine organizira za građanstvo izlet na planinu Čabulju i njen najviši vrh Veliku Vlajinu (1780 m.n.m.)

Planina Čabulja najniža je hercegovačka planina koja gravitira Mostaru, ali ništa manje lijepa i interesantna od susjednih „divova“ Prenja i Čvrsnice. Sa sjevera je omeđena dubokim kanjonom rijeke Drežanjke prema kojem se sa vrha pruža zadivljujući pogled na dolinu i zaseoke Drežnice sa visinskom razlikom od 1500 metara od vrha. Sa južne strane padine Čabulje blago padaju prema selima Bogodolu i Ladini gdje se nalazi naš planinarski dom i odakle kreće staza prema vrhu.

Uspon na Veliku Vlajinu je srednje kondiciono zahtjevan, a na putanji do vrha nema tehnički zahtjevnih detalja. Ispod završnog uspona nalazi se pojilo Gondžuša pored kojeg su u hladu bukove šume napravljene klupe i stol za odmor. Na ovom mjestu mogu ostati oni koji ne žele na vrh i uživati u lijepom proljetnom danu, priopćeno je.

Polazak na izlet je u nedjelju 7.5.2017. u 7 i 30 sati ispred stadiona Zrinjski ispod velikih stepenica. Potrebno je doći bar 10 minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme. Uspon na V. Vlainu prosječno traje 3 do 5 sati pri čemu se savlada uspon od 1000 m visine. Na vrhu je planiran odmor za užinu. Povratak traje nešto kraće i do doma bi trebali doći do 16 ili 17 sati.

Ispred planinarskog doma organiziran je ručak (planinarski grah), te kraće druženje nakon čega krećemo za Mostar gdje bi trebali biti do 19 sati.

Cijena izleta je 20 KM, a ista uključuje prijevoz, ručak ispred doma i troškove organizacije i vođenja izleta. Članovi planinarskih društava imaju popust od 5 KM.

Prijava i uplate akontacija od 10 KM najkasnije do 3.5.2017. (srijeda 20,00 sati prostorije društva). U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

Prijave i informacije se mogu uputiti voditelju izleta Josip Drmać na broj: 063/ 486 909
Osnovna planinarska oprema: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, rezervna majica i čarape. Ponijeti bar 2 litra vode pošto nema izvora na stazi.

Kopirati
Drag cursor here to close