U nedjelju

HPD Prenj 1933 organizira izlet na planinu Mosor

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2015. u 07:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 u nedjelju, 26. travnja 2015., organizira izlet na planinu Mosor koja se prostire na prostoru od Omiša do Splita. Izlet je pogodan i za osobe sa jačom kondicijom i za one koji baš i nisu u kondiciji jer ćemo formirati dvije grupe.

''Jedna grupa će ići do planinarskog doma Umberto Girometta (2,3km pješačenja po lijepoj stazi s pogledom na Split) koji se nalazi na lokaciji pogodnoj za izletnike koji vole lagane šetnje i boravak u planinskom ambijentu, a ne vole baš velike napore. U domu se može naručiti hrana i piće, pa tko voli neka izvoli'', poručili su organizatori.

Druga grupa će od doma na Veliki Kabal i Vickov stup, a ako im bude dobro išlo popet će se i na Ljubljan, a o tome se odlučuje na terenu.

Plan izleta

6:00 sati: – polazak ispred stadiona Zrinjskog (doći desetak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme)
8:00 sati – dolazak u Sitno Gornje gdje je početak pješačke staze
9:00 sati – dolazak do doma, odmor, kava, dogovor za dalje.
10: 00 sati – polazak prema Velikom Kabelu
17:00 sati – povratak u dom
18:00 sati – povratak

Organizatori poručuju kako će u povratku ''svratiti popiti kavu negdje kraj mora''.
Preporučuju nošenje hrane za jedan dan, 1/2l vode (do planinarskog doma), koju čokoladicu ili sušeno voće, kremu za zaštitu od sunca, kapu, naočale, vjetrovku i majicu za preobući se.

''Oni koji planiraju pješačiti dalje od doma poželjno je da imaju planinarske cipele jer je teren stjenovit (grbav)'', poručuju organizatori izleta.

Cijena izleta je 25 KM za članove društva i 30 KM za ostale. Prijave za izlet, što podrazumijeva uplatu akontacije od 15 KM, primaju se do 22. travnja 2015.

Voditelj izleta je Dragica Lupić (063363403). Voditelj zadržava pravo na izmjenu plana ovisno o okolnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close