22.3.2015. godine

HPD Prenj 1933 organizira izlet na Omišku Dinaru

Lifestyle / Flash | 05. 03. 2015. u 08:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon odlično organiziranog izleta na poluotok Pelješac, HPD Prenj 1933 organizira izlet na Omišku Dinaru. Izlet je planiran za 22. ožujka ove godine.

Omiš je sa stijenama koje ga drže u naručju i utvrdama koje su građene na njima jedno od mjesta koja plijene ljepotom i pogled na koje uvijek iznova čovjeku oduzme dah. Duboki kanjon Cetine koji razdvaja Omišku Dinaru od Mosora i Poljičke planine doprinosi veličanstvenosti prizora i mami da se istražuje.

Nadaleko ne postoji tako mali prostor sa tako puno izazova i odredišta koja su svako za sebe jedan čudesni svijet u koji vrijedi zaviriti. Priroda je ovdje bila izdašno kreativna, pa je i povijest ovog kraja izuzetno zanimljiva.

Neka ovaj izlet bude prilika da osjetite bar djelić ogromne ljepote će vam se podastrijeti pred očima, navode iz HPD Prenj 1933.

Pješačka tura kreće iz samog grada Omiša iz kojega se ide do Fortice, utvrde nad gradom s koje se pruža neopisivo lijep pogled izbliza na kamene stubove Poljičke planine.

Odatle se nakon odmora spušta na stazu koja uz strminu ponad mora vodi prema vrhu Kula (864 mnv) koji je krajnje odredište.

Za uloženi napor dobit će te jedan od najljepših pogleda koji se može doživjeti s vrhova uz Jadransko more, s jedne strane na Biokovo a s druge na Mosor i preko Omiša na Poljičku planinu, s treće na kanjon Cetine a s četvrte na More i otoke i ušće Cetine. 

Plan puta, cijene i više detalja možete doznati na linku HPD Prenj 1933.

Kopirati
Drag cursor here to close