Kaos

Hong Kong: Kamion rasipao novac cestom

Lifestyle / Flash | 25. 12. 2014. u 09:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ulicama Hong Konga u srijedu je nastao pravi metež kada su pješaci i automobilisti krenuli skupljati novčanice koje su ispale iz jednog furgona.

Vrata blindiranog vozila, koje je prevozilo novac, iznenada su se otvorila i iz furgona su ispali sanduci s oko 15 milijuna honkonških dolara.

Novčanice su se rasule po ulici u samom središtu grada gdje je u jednom trenutku gužva bila tako velika da je promet nakratko prekinut.

Televizijski snimci prikazuju pješake kako trče i frenetično grabe novčanice po asfaltu.

Ubrzo su stigli i policajci, od kojih su neki bili naoružani, s kacigama i pancirima, kako bi osigurali cijeli prostor.

Više od 15,23 milijuna honkonških dolara (1,96 milijuna američkih dolara) našlo se na pločniku, priopćila je policija, prenosi AFP.

''Sve osobe koje su našle novčanice morat će ih vratiti policiji u najkraćem mogućem roku. U suprotnom će biti optužene za krađu'', upozorila je policija.

Vozač furgona je, po riječima jednog policajca, prešao cijeli put, u trajanju od pola sata, nesvjestan da su zadnja vrata vozila širom otvorena i da iz njega ispadaju sanduci s novcem.

Tek kada je stigao na odredište uvidio je šta se dogodilo, izjavio je policajac lokalnim medijima, precizirajući da je pokrenuta istraga na osnovu serijskih brojeva novčanica, prenosi Tanjug.

Stručnjaci kojima su se novinari obratili izjavili su da bi zadržavanje novčanica predstavljalo kazneno djelo krađe koje je zaprijećeno kaznom do deset godina zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close