Kultni status

'Homoseksualni semafori' ostaju

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2015. u 06:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slike na semaforima, koje prikazuju istopolne parove, a koje su u Beču postavljene povodom Pjesme Eurovizije i "Life Balla", kao znak tolerancije, ostat će za stalno, najavila je ministrica za promet u vladi pokrajine i grada Beča Maria Vassilakou.

Ona je istaknula da je pozitivna reakcija građana bila velika, ukazujući da je više desetina tisuća facebook fanova pokazalo da je ovaj "fotomotiv" već dobio kultni status.

"Ovo je odlično za prihvaćanje homoseksualnih parova, ali i za turizam u Beču. Zato smo odlučili da nove simbole ostavimo", poručila je Vassilakou.

Inače slike istopolnih parova na semaforima postavljeno je na 49 lokacija u Beču, gdje semafori umjesto jednog čovječuljka koji stoji ili hoda, prikazuju dvije žene ili dva muškarca koji stoje i hodaju zagrljeni uz simbol srca. Prvo je trajanje ove akcije bila predviđene do kraja lipnja, ali pozitivna reakcija građana navela je gradske vlasti da se odluče na trajno rješenje.

Inače "homoseksualni" semafori naišli su i na široku međunarodnu reakciju, pa su o njima pisali čak i glavni američki mediji. Također i u drugim dijelovima Austrije postoje pozivi da se postave isti semafori. Tako je glasnogovornik za turizam Socijaldemokratske stranke Austrije (SPO) Max Unteirainer predložio da se ove slike stave na semafore u drugim gradovima, ali i skijalištima.

Inače postavljanje novih slika na semafore na 49 lokacija u Beču stajalo je 63.000 eura, a vrijednost koju je ova akcija ostvarila kroz skretanje pažnje međunarodnih medija je ogromna.

Kopirati
Drag cursor here to close