Trodnevna avantura

Hitovi za pamćenje začinili OK Fest

Kultura / Glazba | 06. 07. 2015. u 07:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći i završni dan festivala za mlade "OK Fest" u nedjelju navečer su obilježili nastupi grupa Električni orgazam, Darkwood Dub i Hladno pivo.

U dnevnom programu 'OK Festa' nastupili bend Štrajk i beogradska grupa Ničim izazvan, koja je rasplesala publiku u 'OK kampu' i zagrijala ih za završnicu festivala.

U tijeku trajanja festivala u suradnji sa Operacijom Kino i Sarajevo Film festivalom u Cinema zoni prikazana su tri filmska ostvarenja: 'Divlje priče', 'Golub sjedi na grani razmišljajući o postojanju' i 'Mostovi Sarajeva'.

U sklopu dnevnog programa festivala organizirane su i panel diskusije gdje je jedna od tema bila i 'Omladinski turizam - primarni turistički proizvod regije'. Posjetitelji su mogli da uživaju i u čarima rafitnga na rijeci Tari, te u planinarenju do Trnovačkog jezera.

OK zavrnica, OK festa sa OK sadrajima, OK izvoaima i OK+ publikom!!! HVALA!!! :)

Posted by OK Fest on Sunday, 5 July 2015


U trodnevnoj avanturi sa publikom su se družili regionalni izvođači: “Elemental”, “Eyesburn”, “Bad Copy”, “Darkwood Dub”, “Hladno pivo”, “Električni orgazam”, “Brkovi”, “Zabranjeno pušenje”.

Pred nastupe spomenutih zvijezda posjetitelje su zabavljali mladi autorski bendovi “Shanghai Street Fight”, “Pajperov smijeh”, “Alexandrija”, “Margine”, “M.O.B.S”, dok su za dnevni glazbeni program bili zaduženi “DJ Sassja”, bend “Ničim izazvan”, “DJ Soul”, “Štrajk”, “Krugovi u žitu” i banjalučki bend “Tupas mene”.

Popularni rock glazbenici iz Hrvatske, Srbije i BiH, koji su proteklog vikenda sudjelovali na "OK Festu" na Tjentištu, očarani su prirodnim ljepotama Nacionalnog parka "Sutjeska".

Pjevač zagrebačkog benda "Hladno pivo" Mile Kekin smatra da je Tjentište spektakularno mjesto i prijatno je iznenađen velikom posjetom "OK festa".

"Ideš kroz gustu šumu i onda nabasaš na ovoliku binu i tako mnogo ljudi, baš sam šokiran brojem posjetitelj", kaže Kekin Srni. On napominje da mu je drago da se ne zaboravlja povijesni značaj ovog mjesta i herojska borba protiv fašizma.

Uz propoznatljivi ritam "Električnog orgazma", na Tjentištu je "igrala rock 'n' roll cijela Jugoslavija". Vođa ovog beogradskog benda Srđan Gojković Gile pohvalio je organizatore za ideju da festival dovedu na ovakvo mjesto. "Super je u prirodi imati ovakav rock 'n' roll događaj. Mislim da je to dobra ideja" - navodi Gile.

Legendarni Darko Rundek ističe da je Tjentište prelijepo, a u šali dodaje da bi posjetitelji festivala, kao što je to nekad bio slučaj na omladinskim radnim akcijama, mogli da zasuču rukave i obnove devastirane objekte. "Uvijek je dobro kombinirati rad i zabavu", kaže Rundek.

Da "OK fest" ima budućnost vjeruje i Dejan Vučetić Vučo, pjevač grupe "Darkwood dub", koja je neobičnim zvukom oduševila publiku posljednje festivalske večeri. "Festival je odličan, na lijepom je mjestu i vjerujem da je pred njim svijetla budućnost", rekao je Vučetić.

Zagrebačka grupa "Elemental" posebno se pripremala za nastup na ovom festivalu. Pjevačica Mirela Priselac Remi kaže da je prije dolaska gledala film "Bitka na Sutjesci". "Ovo je bajka, ovo mjesto je 'prokleto magično'. Ne daj Bože da se netko usudi dirati ovu netaknutu prirodu, kao što pominju da bi se mogle praviti hidroelektrane, što bi bilo potpuna glupost", kaže Mirela.

U ljepoti Sutjeske uživali su i momci iz zagrebačkog punk-folk benda "Brkovi". "Mislim da treba raditi na promociji parka da se strani turisti skupljaju, ali i da se čuva priroda", kaže pjevač ove grupe "Šemso 69".

Prirodni ambijent, ali i veliki povijesni značaj ovog mjesta, inspirirali su i "Zabranjeno pušenje", pa je publika uživala u njihovom nastupu. "Izlaz je u povezivanju - da ljudi koji slično misle i osjećaju nađu svoje mjesto. Ovdje su prekrasne vibracije među ljudima i siguran sam da će ovaj festival biti značajan", rekao je Sejo Sexon, frontmen "Zabranjenog pušenja".

Na "OK festu", koji je u organizaciji Ferijalnog saveza Republike Srpske i Nacionalnog parka "Sutjeska" održan od 3. do 5. srpnja, u kvalitetnoj glazbi i prirodnim ljepotama uživalo je više tisuća mladih sa prostora cijele bivše Jugoslavije, objavila je Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close