Meteoalarm

Hercegovina u žutom

Lifestyle / Flash | 15. 08. 2016. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog visokih temperatura za područje mostarske i trebinjske regije upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju.

Inače, u Bosni i Hercegovini jutros je sunčano. U Bosni ima magle po kotlinama.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bugojno 11 stupnjeva, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sanski Most i Srebrenica 12, Goražde, Kupres, Livno i Sarajevo 13, Bihać, Tuzla, Zenica, Prijedor i Doboj 14, Banja Luka i Zvornik 15, Bijeljina 16, Stolac 17, Gradačac i Trebinje 18, Neum 20 i Mostar 21.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 34 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close