Nastavak padalina

Hercegovina: Oblačno s kišom, temperatura do 13 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 26. 02. 2015. u 07:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Kupres , 2, Ivan-sedlo 1, Sokolac 0, Bugojno, Jajce i Sarajevo 1, Livno, Sanski Most i Tuzla 2, Bihać, Goražde i Zenica 3, Banja Luka, Doboj, Drvar, Gradačac i Prijedor 4, Bijeljina 5, Trebinje 6, Stolac 7 i Mostar 8 stupnjeva. Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U jutarnjim satima u središnjim područjima Bosne i u nizinama će ponegdje padati susnježica i snijeg. Padaline se očekuju uglavnom prijepodne, a poslijepodne prestanak padalina.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno, prijepodne s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close