Kakva stara, takva i nova

Hercegovina bez dočeka Nove godine na otvorenom

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2014. u 14:12 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diljem svijeta se iz godine u godinu, uz puno buke i pompe, slavi nadolazeća godina, no Hercegovci se ove godine neće pridružiti ostatku svijeta u pompoznoj proslavi, jer niti jedan grad u Hercegovini nema službeno organiziran doček Nove godine na otvorenom.

Ispraćaj Stare, a doček Nove godine u našoj državi poprilično je skroman, kako smo ranije pisali, samo pojedini gradovi u BiH će imati kakav-takav doček na gradskim trgovima.

Krenuvši od Livna, Tomislavgrada, preko Konjica, Mostara pa sve do Neuma, Hercegovcima će biti uskraćen planetarni događaj.

Iz općina Livno, Tomislavgrad, Posušje, Široki Brijeg i Grude za Bljesak.info je potvrđeno kako njihove općine svojim građanima nisu organizirale službeni doček Nove 2015. na otvorenom.

Iz Općine Grude su nam kazali kako još nije sigurno hoće li se išta organizirati, a službene informacije o tome će se znati, kako kažu, oko 20. prosinca.

Za naš portal su iz gradskih uprava Ljubuškog, Čitluka i Međugorja potvrdili da službenog dočeka neće biti.

Mostar kao središte Hercegovine gotovo već 'tradicionalno' nema dočeka Nove godine na otvorenom. Iako su pojedini entuzijasti protekle godine u 'Zimskom gradu' organizirali mini doček Nove godine, ni ta manifestacija nije zaživjela.

Prošlogodišnji doček nove godine na otvorenom, čini se da je samo na kratko prekinuo ustaljenu tradiciju u Trebinju u noći između 31. prosinca i 1. siječnja. Organiziranog dočeka Nove 2015. godine na trgu u Trebinju neće biti, a grad je jučer proglasio bankrot, pa je teško za očekivati da će se nešto u međuvremenu priomijeniti.

Također, stanovnici Konjica, Jablanice, Stoca, Čapljine i Neuma neće imati priliku u svojim mjestima uživati u dočeku 2015. godine na otvorenom.

S obzirom na to da Hercegovcima njihovi nadležni nisu ništa priuštili za ispraćaj Stare i doček Nove godine, preostaje im da alternativu pronađu u lokalnim restoranima, hotelima, kafićima, ili pak na trgovima drugih gradova BiH i regije.

Kopirati
Drag cursor here to close