Prvi nakon 1989.

Goran Bregović slavi 40 godina Bijelog dugmeta u Dubrovniku

Lifestyle / Flash | 29. 01. 2015. u 20:13 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Bregović i Alen Islamović će 31. siječna nastupiti u dubrovačkom Culture clubu Revelin, u sklopu svjetske turneje kojom obilježavaju 40 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme.

Riječ je o koncertu u sklopu tradicionalne Feste kojom se u nekoliko dana obilježava Dan grada Dubrovnika i zaštitnika, Svetog Vlaha. Zanimljivo je da je to prvi Bregovićev koncert u Dubrovniku od razlaza Dugmeta, 1989. godine, dakle nakon četvrt stoljeća.

Na turneji na kojoj su rasprodali brojne svjetske i regionalne dvorane, hitove legendarnog banda, Bregović i Islamović izvode uz pratnju Orkestra za vjenčanja i sprovode.

Podsjetimo, prije četrdeset godina, davne 1974. objavljen je prvi single Dugmića, s pjesmama “Top” i “Ove ću noći naći blues”.

Legendarni je band objavio devet albuma, a nakon prvog pjevača Željka Bebeka, tog su se posla prihvatili još Mladen Vojičić Tifa i spomenuti Alen Islamović.

Održali su stotine koncerata na stadionima i dvoranama regije i svijeta, prodali milijune primjeraka, pa ih često proglašavaju najvećim regionalnm rock bandom svih vremena.

Među pjesmama koje će Bregović i Islamović zadnje večeri siječnja izvesti u dubrovačkom Revelinu su “Đurđevdan”, “Ako ima Boga”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ružica”, “Lipe cvatu” i sve ostale pjesme koju su bilježile četiri desetljeća banda.

Kopirati
Drag cursor here to close