Nesvakidašnje vjenčanje

Glumac iz ''Zemlje krvi i meda'' se vjenčao pod Starom maslinom

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2014. u 07:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice Nusmir Muharemović i stomatologinja iz Zenice Dea Malićbegović sudbonosno ''da'' izgovorili su jučer na Mirovici pod Starom maslinom u Baru, jednim od najstarijih maslinovih stabala na svijetu.

Taj mladi bračni par iz BiH odlučio se za skromnu i opuštenu proslavu, a istovremeno po svemu posebnu.

''Dea i ja smo slični, volimo sve što je drugačije. Volimo da to bude samo naša priča. Tako smo i odlučili da se vjenčamo na posebnom mjestu i na poseban način. Protivnici smo stereotipnih vjenčanja sa 300 zvanica koje svako liči jedno na drugo'', kazao je Muharemović.

Priča da je za Staru maslinu saznao od prijatelja barskog glumca Dragiše Simovića - o njenoj simbolici, mitovima i legendama. Sinula mu je, kaže, ideja da bi to moglo biti pravo mjesto za njegovo i Deino vjenčanje.

''Bez razmišljanja je pristala na vjenčanje na ovom mjestu. Sad možemo reći da smo napravili pravi odabir'', priča Muharemović.

Osim kumova i matičara Ahmeda Boškovića i Aleksandra Markovića, ceremoniji vjenčanja prisustvovali su još samo zaposlenici Kulturnog centra Bar Mirko Bujišić i Dragiša Simović.
Simović je kazao da je Bar, putem Kulturnog centra, simbolično u ulozi kolektivnog matičara na vjenčanju Nusmira i Dee.

''Dragi mladenci, počinjući zajednički život pod Starom maslinom na Mirovici, siguran sam da ćete biti miljenici ljubavi, sloge i sreće što vam iskreno želimo mi iz Kulturnog centra i Općine Bar. Neka vaš život liči na Staru maslinu, koja u tišini vjekova živi mirno i spokojno'', kazao je Simović te mladencima i kumovima poklonio po grančicu masline za sreću.

S buketom od sitnog cvijeća u jednostavnoj haljini Dea je izgledala zanosno, zadovoljstvo i opuštenost bili su očigledni.

''Naše vjenčanje bilo je upravo kako smo ga i zamišljali. Ovo je jedinstvena priča, samo naša. U njoj uživamo, čini nas sretnim'', istakla je mlada.

Nusmir Muharemović u karijeri bilježi značajne nastupe i uspjehe. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama, a igrao je i u filmu "U zemlji krvi i meda", Angeline Jolie. Sa turskom produkcijskom kućom dogovorio je snimanje kratkog filma koje bi trebalo da počne u rujnu, a on tumači jednu od dvije glavne uloge.

Pozorište iz Zenice s predstavom „Državni lopov“ sudjeluje na ovogodišnjem Festivalu „Barski ljetopis“, koji se od druge polovine srpnja do sredine kolovoza održava u Baru. Ta predstava urađena je po tekstu Fadila Hadžića, a jednu od uloga igra i Muharemović.

Više od dvije tisuće godina barska Stara maslina je nezamjenljivi dio vizualnog, ali i duhovnog identiteta crnogorskog primorja. Mještani Bara, pripadnici raznih konfesija, mnogo su vezani za to sveto drvo. Tu su, po legendi, bolesni nalazili lijeka, a siroti utjehu. Mladi su se vjenčavali, a svatovi kolo igrali oko te masline radi zdravog poroda.

Predaja kažu da nije zapamćen nijedan razvod jer su se mladenci bojali prokletstva. Stara maslina još je privlačna mnogim parovima te iz inozemstva dolaze da bi se vjenčali upravo ispod njene krošnje.

Kopirati
Drag cursor here to close