Samo prirodno

Frizura 'tamo dolje' - šumica se opet vraća u modu

Lifestyle / Flash | 01. 05. 2016. u 20:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frizura intimnog područja jedan je od trendova koji se neprestano mijenja, a sada se 'šumica tamo dolje' opet vraća u modu, piše Vogue.

Dok ranije u seriji Seks i grad Samanta Jones nikada nije propustila termin 'za brazilku' kod kozmetičarke, prirodan izgled se počeo lagano vraćati u modu od 2013. godine, kada je Gwyneth Paltrow u showu kod Ellen rekla kako ona slijedi 'vibru 70'ih', a sada se 'prirodna frizura' pošla vraćati i u filmove.

Čini se kako su filmovi opet nametnuli trend 'šumice', jer je poticanje rasta dlačica na intimnoj zoni trenutno jedan od najtraženijih tretmana u londonskim kozmetičkim salonima koji košta više od 2.000 funti.

Holivudsko žaljenje

Na taj tretman dolaze žene koje su se podvrgnule takozvanoj 'trajnoj brazilki' tj. trajnom laserskom uklanjanju stidnih dlačica, prenosi Telegraph.

Trend vraćanja dlačica na intimnu zonu naziva se 'holivudsko žaljenje'. Mnoge žene upustile su se u trajno uklanjanje potaknute holivudskim trendovima uklanjanja dlačica s kompletnog tijela uključujući i intimnog područja pa otuda dolazi inspiracija za ovaj naziv.

Vlasnica i voditeljica popularnog londonskog kozmetičkog salona 'Absolute Aesthetics', Victoria Smith, kaže da joj u posljednjih 18 mjeseci otkako je uvela ovaj tretman u ponudu dolazi sve više žena koje žale zbog trajne brazilke.

Victoria smatra kako je ovo samo početak velike promjene stava prema stidnim dlačicama u ovo dijelu svijeta. U azijskim zemljama trend njihovog trajnog uklanjanja odavno je izašao iz mode, a žene se čak podvrgavaju transplantaciji dlačica intimnog područja.

Samo ćemo napomenuti da dlačice imaju svoju biološku funkciju. Jer kao što obrve kao suncobrani štite vaše oči od infekcija i od toga da nešto ne upadne u osjetljivu sluznicu oka, tako i dlačice brane vašu vaginu jer odvode vaginalni sekret što dalje od vaših unutarnjih organa.

Što muškarci preferiraju

Inače, novo kanadsko istraživanje prvo je koje nudi empirijske dokaze da je evolucija kriva za to da muškarci preferiraju uređenu bikini zonu.

AskMen i The Huffington Post proveli su istraživanje na više od 5.000 ljudi u kojem je otkriveno da 41 posto, od većinom muškog dijela čitatelja, preferira žene s u potpunosti obrijanim spolovilom. 38 posto je utvrdilo da su stidne dlake 'u redu, dok su uređene', 15 posto je reklo da im je sasvim svejedno, dok tek pet posto preferira prirodni izgled.

No dobra vijest za žene jest da je tek devet posto muškaraca u istraživanju reklo da je prekinulo sa ženom zbog viška dlaka. Drugim riječima, jednom kad se nađu zajedno u krevetu, muškarci su toliko sretni zbog predstojeće akcije da dlaka više ili manje nije nikakva prepreka.

Kopirati
Drag cursor here to close