Divljanje

Fontana je radila 24 sata, a onda....

Lifestyle / Flash | 20. 09. 2015. u 11:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 18. rujna ove godine, na svečanosti puštena je u funkciju novosagrađena fontana koja je ukrasila uži dio Bugojna. Nakon čina otvaranja i dan poslije, mnogobrojni sugrađani i prolaznici koristili su priliku da naprave nezaboravne fotografije.

Međutim, nakon nešto više od 24 sata nepoznati počinitelj ili više njih ubacio/li su određenu količinu deterdženta u fontanu da bio došlo do havarije postrojenja. Proteklih dana građani sugeriraju na vandalsko čupanje cvijeća. Svoje razočarenje i osudu nije mogao prikriti načelnik Bugojna.

"Evo dva dana mislim da je uljepšan dio našeg grada sa ovom fontanom. Ovaj i drugi projekti se rade sa namjerom da nam grad, naše Bugojno bude ljepše. Nakon ovoga čina postavljam sebi pitanje: Kome smeta ljepota grada Bugojna.

Protekle noći u jutarnjim satima nepoznata osoba je ubacila u fontanu deterdžent da dođe do havarije, da izgore pumpe, da ovo lijepo mjesto nije u funkciji. Vjerujem da će naši sugrađani i javnost osuditi ovaj čin. Mi ćemo i dalje raditi i graditi da naše Bugojno bude još ljepše u interesu svih nas", rekao je vidno razočaran Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna.

Fontana se nalazi u neposrednoj blizini Policijske stanice Bugojno, čiji uposlenici na osnovi raspoloživih prikupljenih istražnih informacija nastoje otkriti i evidentirati počinitelje ovog, van svake razumne sumnje, nečasnog djela, prenio je Bug.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close