Opsesija

Facebook: Četvrtina žena prati bivšeg s lažnog profila

Lifestyle / Flash | 29. 08. 2014. u 15:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo trećina žena je ostala 'prijatelj' sa bivšim te ga otvoreno prati putem društvenih mreža. Blizu četvrtine žena priznaje kako je putem lažnog ili tuđeg profila pratila život bivšeg na internetu.

Na pitanje jesu li ikada u trenutku slabosti kontaktirale bivšeg putem društvenih mreža 19 posto ih je priznalo da jesu, ali kako su kasnije zažalile.

Nešto više od polovice žena (51 posto), reklo je kako nikada to ne bi učinile.
Samo 18 posto žena reklo je kako su se željele javiti bivšem, ali kako su bile dovoljno jake da odole iskušenju.

Tek nešto manje od polovice žena (48 posto), odlučilo je prekinuti sve veze sa bivšim i blokirati ih na društvenim medijima.

"Društveni mediji nedvojbeno nam olakšavaju praćenje ljudi koje smo nekad poznavali, a što nekada može rezultirati pravom opsesijom. Ako mi je jako stalo do nekog, onda je razumljivo da provjerim kako je, a možda se ponovno prisjetim nekih od tih dobrih vremena'', rekao je psiholog Michael Sinclair.

Često to radimo zbog osjećaja usamljenosti, odbacivanja i neuspjeha, objasnio je psiholog, te dodao da se često potajno nadamo da nam je bivši nesretan i usamljen.

Dr. Sinclair savjetuje: 'Mi obično koristimo društvene mreže kada nam je dosadno ili nemamo ništa pametnije raditi, tako da je bolje da priznamo kako naš bivši uživa u životu i prekinemo online prijateljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close