Hermine Grenger :)

Emma Watson zbog Harry Pottera postala feministica

Lifestyle / Putujte s nama | 01. 05. 2016. u 14:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Hermine Grenger ne može biti pametnija, njezin alter ego u stvarnom životu, Emma Watson postaje još veći heroj u borbi za prava žena, i to svakim danom sve više. A ispostavilo se da je njezino iskustvo na snimanju filma "Harry Potter" igralo ogromnu ulogu u njezinoj borbi za jednakosti spolova.

Emma je mnogo puta ustala u obranu prava na jednakost: godine 2014. osnovala je organizaciju HeForShe koja se bori za jednakost spolova u okviru Ujedinjenih Naroda. Nekoliko mjeseci kasnije, objavila je kako će napraviti jednogodišnju pauzu na snimanju da bi se fokusirala na kampanje za prava žena, piše MTV.

Nedavno je Emma razgovarala sa svojom kolegicom, feministicom i glumicom Geeni Davis i očigledno su njih dvije imale mnogo tema. Neke od najinteresantnijih se odnose na prve Emmine susrete sa nejednakošću, gdje je sebe našla u manjini.

"Smješno je kada pogledam svoj život; moja osnovna škola je imala dvije trećine dječaka i jednu trećinu djevojčica". "Tako sam počela život. Imam četvoro braće. A kada sam snimala film "Harry Potter" sve je bilo još izraženije".

Zatim je preko insituta Geene Davis uvidjela da je industrija filma i zabave uvijek u korist muškaraca.

"... oko 21% filmskih radnika su žene, a samo 31% uloga u popularnim filmovima dobivaju žene - počinjete svuda primjećivati tu razliku", dodaje Emma.

Kopirati
Drag cursor here to close