Ovaj vikend

Elton John zaplovljava u bračnu luku

Lifestyle / Flash | 18. 12. 2014. u 12:23 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski glazbenik Elton John vjenčat će se ovog vikenda u Engleskoj sa svojim dugogodišnjim partnerom Davidom Furnishom, prenosi Rolling Stone.

Par je još 2005. registrirao svoju zajednicu na temelju civilnog partnerstva. Istospolni brak postao je legalan prošle godine u Engleskoj i Walesu pošto je kraljica Elizabeta II. dala svoj kraljevski pristanak, a prvi istospolni parovi dobili su mogućnost vjenčat se u ožujku, nakon što su odrađene administrativne prilagodbe.

John je u svibnju u intervjuu rekao da on i Furnish planiraju mirno vjenčanje te da će na ceremoniji biti prisutna njihova dvojica sinova - Zachary i Elijah.

"Ova legalizacija nas je usrećila i želimo je proslaviti", rekao je Elton. Ustvrdio je da se stoga ne bi trebali zadovoljiti time što su registrirali partnerstvo, već i napraviti idući korak - vjenčati se.

Par se upoznao 1993., a pjevač je u intervjuu za jedan časopis 2010. rekao da ga je David odmah privukao.

"Bio je lijepo odjeven i veoma sramežljiv. Otišli smo drugi dan na večeru. Nakon toga smo konzumirali vezu. Zaljubili smo se veoma brzo", opisao je John.

Pjevač je odavno poznat po otvorenom zagovaranju bračne jednakosti, a u lipnju ove godine uputio je snažnu poruku onim ljudima koji koriste religiju kao ispriku da omalovaže istospolni brak. "Da je Isus Krist danas živ, nikada kao kršćanin i velika osoba kakva je bio, ne bi rekao da se to neće dogoditi", rekao je John za Sky News. On je zagovarao ljubav, suosjećajnost i oprost te je pokušavao ujediniti ljude, a na tim vrijednostima bi i crkva trebala počivati", poručio je.

Ova reforma nije znatnije uzdrmala britansku javnost jer istospolni parovi već imaju ista roditeljska prava kao heteroseksualni: mogu usvajati djecu, koristiti medicinski potpomognutu oplodnju i zamjensku majku, uz uvjet da ona za to ne prima naknadu.

Usto, od 2005. istospolni parovi mogu registrirati svoju zajednicu na temelju civilnog partnerstva.

Zakon prepušta vjerskim zajednicama odluku hoće li održati obred vjenčanja istospolnih osoba, osim Anglikanske crkve, većinske u Engleskoj, koja ne dopušta istospolni brak.

Kopirati
Drag cursor here to close