Mladi hrvatski glazbenik

Elektro-pop duet Lovre Krovine za novi glazbeni pogled

Lifestyle / Flash | 02. 12. 2016. u 21:39 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bogata glazbena scena u Hrvatskoj svako malo iznjedri jedno novo ime. Jedno od tih imena je i ime Lovre Krovine, mladog glazbenika iz Zagreba. Od svoje pete godine bavi glazbom. Već u osnovnoj školi imao je vlastiti bend, s istom praksom nastavio je i u srednjoj školi, tako da ovaj 21-godišnjak danas iza sebe ima zavidan broj live nastupa u Zagrebu.

U rodnom gradu završio je rock akademiju za gitaru. Na kraju srednjoškolskog obrazovanja upoznao je Rinu Rusmira koji mu je pomogao snimiti prvi singl te s kojim i danas uspješno surađuje i usavršava se.

Novi glazbeni pogled

''Rino mi je veliki prijatelj. On je zaslužan za moju prvu pjesmu 'Pjesme o tebi'. Nakon te pjesme napisao mi je i duet 'Ljubav prokleta' koji sam otpjevao s dugogodišnjom prijateljicom Marijom Mimicom. Naime, s Marijom sam vezan još od vrtićkih dana i stoga mi je bila izuzetna čast upravo s njom otpjevati ovu pjesmu'', priča ovaj talentirani pjevač u razgovoru za Bljesak.info.

Moglo bi se reći kako mu je upravo spomenuti duet trasirao put u glazbenu orbitu. Za njega je ljetos snimio spot te potpisao ugovor s Dallas Recordsom. „Ljubav prokleta“ je elektro-pop duet koji se razlikuje od njegovog dosadašnjeg rada.



''Ovi duetom želimo poručiti kako je slušateljima i publici dosta loše balkanske glazbe te kako želimo da se ovaj naš prostor okrene novom pogledu i glazbi svjetske razine'', poručuje Lovro Krovina i dodaje kako i on u svome glazbenom izričaju naginje komercijali.

''Od malena sam roker u duši, ali sada vise naginjem komercijali. Sada mi vokalno više leži i odgovara pop vrsta glazbe, makar uživo izvodimo sve'', dodaje.

S novom godinom u nove pobjede

S novom godinom za Lovru Krovinu kreću i nove obveze. U siječnju ima planiran i dogovoren zajednički koncert s Marijom Mimicom u Zagrebu na kojem će izvoditi „Ljubav prokletu“, ostale autorske pjesme te pjesme ostalih glazbenika. Kako je rekao za Bljesak.info, bit će to pop rock balkanski repertoar od jedno dva i pol sata.

Na njegovom glazbenom putu, pored obitelji i prijatelju, veliku podršku mu pruža Robert Mareković, nekadašnji pjevač grupe Fantomi. Bez njega, kaže, ne bi bio tu gdje jest.

''Na proljeće stiže nova pjesma iza koje će opet stajati Dallas Records. Pored toga, planiram održati što više nastupa u svome Zagrebu i Hrvatskoj. Imamo dobar i kvalitetan bend koji nas prati i spremni smo za nove pobjede'', poručio je mladi hrvatski glazbenik.

Kopirati
Drag cursor here to close