Radost za mališane

Dva dana do Dječjeg sajma u Mostaru

Lifestyle / Flash | 08. 05. 2014. u 12:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još samo dva dana dijeli nas do početka najveselijeg i najzabavnijeg događaja za djecu i roditelje u regiji - Dječjeg Sajma koji se održava pod počasnim pokroviteljstvom Grada Mostara.

Sajam koji ima tradiciju dugu osam godina i do sada se održavao u Zagrebu i Rijeci ove godine po prvi puta se održava u Mostaru, te na jesen u Sarajevu. Dječji sajam najveći je i najstariji događaj namijenjen djeci i obitelji u regiji po čijem konceptu se danas održavaju mnogi sajmovi namijenjeni djeci i bebama u susjednim zemljama.

Od stručne literature i savjeta, preko krevetića, kolica, kozmetike i pelena, pa do odjeće, obuće, igračaka i zabavno - edukativnih radionica, predstava, nastupa i natjecanja, degustacija i darova, Dječji sajam nudi za svakog po nešto. Bez obzira da li ste veliki ili mali sajam će vas svojim mnogobrojnim veselim sadržajima podsjetiti kako je lijepo i najljepše na svijetu biti dijete.

A što sve očekuje mališane na 1. Dječjem sajmu u Mostaru? Maskote, oslikavanje lica, nastup klauna, veliki zabavni park te zabavne igre pod pokroviteljstvom Zott-a, Raucha i Hipp-a te Konzumov Kodijev svijet za zanimljivim sadržajima poput igre memorije, slagalice: ''Čovječe ne ljuti se'', kao i radionice crtanja i bojanja, modeliranje figurica i ples a Kodijem i Ledom Medom.

Generalni sponzor sajma Cryo – save poziva sve na rođendansku tortu kojom slavi pet godina od dolaska u Bosnu i Hercegovinu i to u nedjelju u 17 sati.

Za roditelje su spremni posebni sajamski popusti, ali i vrlo maštovite i zabavne igre poput natjecanja tata u prematanju beba koje će se održati u nedjelju u 17. 30 sati. Mame pozivamo na makeover by Avon i La Bellezza.

U sklopu projekta zbližavanja djece sa službama od javnog značaja na Sajmu će sudjelovati Profesionalna Vatrogasna Postrojba Mostar, Policijska Uprava Mostar, Dom zdravlja Mostar i Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja. Djeci će biti omogućeno da postavljaju pitanja, fotografiraju se na policijskom motoru, u vozilu vatrogasaca ili razgledaju što se skriva u vozilu hitne medicinske pomoći i gorske službe spašavanja.

U programu sajma sudjeluje više od 500 mališana iz škola i vrtića Mostara i okolice koji su pripremili bogat plesno – pjevačko – glumački spektakl, ali i sportski program, priopćili su organizatori.

Radno vrijeme sajma je u subotu i nedjelju, 10. i 11. 5. od 9.30 sati do 19.30 sati. Adresa, Španjolski trg 1, igralište od gimnazije. Ulaz na sajam je besplatan!

Više o izlagačima i ostalim informacijama možete saznati na web stranici djecjisajam.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close