Sarajevo

Đule i Van Gogh organiziraju promociju novog albuma i druženje sa fanovima u Sarajevu

Kultura / Glazba | 08. 05. 2014. u 12:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni beogradski rok sastav VAN GOGH nalazi se pred početkom velike kampanje kojom će od sredine svibna u cijeloj regiji promovirati novi album “Neumeren u svemu”.

U želji da se licem u lice susretnu sa svojim fanovima i da razmijene mišljenja i energiju, putovat će u gradove cijele regije i organizirati promocije kao svojevrsno druženje sa svojim fanovima, kolegama i novinarima. 

Na planiranoj mapi puta među prvima je, naravno, i Sarajevo. Karavan VAN GOGHA tako će 23. svibnja gostovati u glavnom gradu BiH. Na sarajevskoj promociji VAN GOGH ne namjerava napraviti klasično preslušavanje albuma, već u ugodnom susretu sa fanovima, kada ce i uživo svirati neke od numera s novog albuma, namjeravaju razmijeniti mišljenja o albumu i novim numerama “iz prve ruke”. Publika će imati priliku po prvi put da čuje neke od pjesama u akustičnoj verziji.

Na predstavljanju novog albuma VAN GOGH će promovirati i knjigu pod nazivom “Tragovi prošlosti – stereografija”. Urednik knjige je Ivan Ivačković, autor nekih od najpopularnijih naslova na temu rok kulture, a pisci su Zvonimir Đukić Đule i Srboljub Srba Radivojević

Knjiga nema tipičnu formu knjige o bendovima na kakve smo naviknuli a koje su rađene kao svojevrsni istorijati bendova. Uz mnogo anegdota, iz ugla ljudi koji su rasli i stasavali ’80-ih godina, a kroz specifičan kulturološki aspekt, podijelili su iskustva od nastanka grupe 1986. godine, preko vrtloga ’90-ih, pa do danas.

Također, susret sa sarajevskom publikom, novinarima i prijateljima, bit će i prilika za premijerno prikazivanje spota za pjesmu “Prva i poslednja kap”, inače trećeg spota za pjesme sa novog albuma.

VAN GOGH iza sebe ima osam studijskih i pet live albuma i kompilacija. Prošle su četiri godine otkad je album “Lavirint” publiku odveo na nezaboravno muzičko putovanje, a sada je red da im se pridruži i ovo deveto studijsko izdanje. Album “Neumeren u svemu”, od svibnja je u prodaji i u BiH.

Pred publikom je sada 10 novih pjesama: "Osećam da ludim", "Uvek ima neka razlika", "Prva i poslednja kap", "Neumeren u svemu", "Nešto vuče me dole", "Viline vode", "Moj nemir i ja", "Skačem - skači", "Previše za jednog, premalo za dvoje", "Anđele, moj brate". Na određeni način album predstavlja presjek prethodnih 28 godina grupe VAN GOGH. 

“Neumeren u svemu” sniman je i postproduciran u studiju "Siena" tokom 2013. godine. Glazbu i tekstove za većinu pjesama potpisuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda. Autorski pečat albumu kroz glazbu daje i Srboljub - Srba Radivojević, dok aranžmane na albumu potpisuju Đule, Srba i Vojislav Aralica, koji je i producent albuma i dugogodišnji saradnik VAN GOGHA.

- Na ovom albumu smo radili potpuno vođeni instinktom i energijom koja se tesala poput mermerne skulpture starog majstora. Uz sve to, poštovali smo sopstvene tragove prošlosti i opasnim plesom odigrali do ovog nama neodoljivog i sigurno mogu reci najkoncertnijeg albuma u dosadašnjoj karijeri. Album je posvećen svima nama s ovih podneblja, koji kroz čitavu istoriju pokazujemo neumerenost, bukvalno u svemu: od intenziteta plamena ljubavi, količine prolivanja krvi, hedonizma u jelu i opijanju. A uvek bismo još, i još, i nikada nam ne bude dosta”, kazao je Đule.

Druženje članova benda VAN GOGH sa fanovima, novinarima i kolegama u Sarajevu, održat će se u petak, 23. svibnja u ljetnoj bašti GARDEN (Atrij Ekonomskog fakulteta, ulaz iz ulice Ferhadija), a svoj dolazak  već su najavili brojni fanovi benda, kao i prijatelji i kolege VAN GOGHA iz bh. prijestolnice.

Kopirati
Drag cursor here to close