Planine oko Mostara

Drugi Izlet Male planinarske škole

Lifestyle / Flash | 26. 10. 2016. u 10:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već drugi vikend u organizaciji planinarskog društva HPD Prenj i Stanice Planinarskih Vodiča Mostar na planinama oko Mostara održava se Mala planinarska škola.

Škola je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 12 godina i ima za zadaću upoznati mališane sa najljepšim izletištima na hercegovačkim planinama i kod djece razviti ljubav i naviku prema boravku i aktivnostima u prirodi.

Ovoga vikenda noge naših malih planinara našle su put do Gondžuše jedne predivne oaze pod najvišim vrhom planine Čabulje, Velikom Vlajinom. Nakon hoda i uživanja u prelijepoj prirodi mali planinari su učili paliti vatru u prirodi, napraviti sebi čaj od vrijeska i šipurka koji su sami brali, ispeći kestenje i kobasice te si pripremiti jedan pravi izletnički obrok. No nije to sve, učili su vezati različite čvorove i njihovu primjenu, naučili su nešto o opasnostima u planini i o ljudima koji brinu o sigurnosti u planini, HGSS-u (Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja).

Sljedeći vikend Mala planinarska škola ide dalje, a mali planinari će posjetiti tvrđavu Herceg Stjepana iznad Blagaja, te potom napraviti prve korake i hvatove u sportskom penjanju u ASPK Neretva u Mostaru.

Kako je bilo najbolje će reći fotografije snimljene iz oka naših mališana.

Kopirati
Drag cursor here to close