Ružna slika

Drugačija slika turističke ponude Mostara

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2016. u 21:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subotnje jutro otkrilo je novu ružnu sliku grada na Neretvi, te tako poslalo jako lošu poruku rijekama turista koji pohode Stari grad, Stari most, te plato ispod Starog mosta.

Naime, na platou ispod Starog mosta subotnje jutro je osvanulo sa brojnim plastičnim vrećicama, plastičnim bocama i čašama unaokolo razbacanim, a primjetne su bile i vrećice grickalica, te razne limenke.

Protekla noć je, očito, bila veoma 'uspješna' za mlade ljude koji svoje vrijeme provode na otvorenom ispijajući razne alkoholne i energetske napitke, ostavljajući iza sebe gomile smeća, a kontejneri su udaljeni svega stotinjak metara.

Do ranih popodnevnih sati, čak ni komunalni djelatnici nisu odradili svoj dio posla u ovom dijelu grada, a zatečeni prizor fotografirali su brojni turisti koji su pohodili Mostar.

Ipak, za 4. i 5.6. je najavljena akcija čišćenja Starog grada, Neretve i njenih obala, te Starog mosta u organizaciji ronilačkog kluba 'Neretva' i udruženja 'Stari grad'.

U akciji će sudjelovati kajakaški klub 'Neretva', Alpinističko-sportsko penjački klub 'Neretva' i Interventna spasilačka služba Mostar. Poziv je upućen i stanovnicima Mostara da se pridruže ovoj akciji koja počinje u 9 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close