gdje je, s kim je?

Don Johnson: Jedna karijera puna poroka, uspona i padova

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2017. u 12:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krimi serija "Miami Vice" je 80-tih godina prošloga stoljeća Dona Johnsona učinila velikom zvijezdom.

Gel u kosi, bijelo odijelo i mokasine bez čarapa na nogama - bio je to imidži televizijskog detektiva koji su prihvatili milijuni muškaraca diljem svijeta.

U novije vrijeme je akcijski junak Vin Diesel došao na ideju snimanja remakea ove serije u suradnji s NBC-jem.

Tko su kandidati za uloge u novoj seriji još je otvoreno, ali je izvjesno kako Johnson i njegov partner iz originalne serije "Miami Vice", Philip Michael Thomas, neće biti dio tima.

Naime, Crockett i Tubbs iz originala imaju skoro 70 godina.

Don Johnson je u vrijeme kad je serija bila na vrhuncu popularnosti pomalo i privatno živio životom svog alter ega, lika kojeg je tumačio. Barem što se tiče žena, droga i pop glazbe.

Dakle, dovoljno razloga za zaviriti u život 67-šnjeg Johnsona - što se s njih događalo, gdje je danas?

Prije nekoliko godina Johnson je izjavio kako je uspio preživjeti svoju slavu.

Kako je sve počelo?

Jedna nastavnica u srednjoj školi prepoznala je njegov talent za glumu i pomogla mu da dobije stipendiju za studij.

Nastupi u kazališnim predstavama i televizijskim filmovima obilježili su početak njegove karijere. Zbog sklonosti drogama i alkoholu, nije bio pouzdan za zahtjevnije uloge.

"Pio sam, pušio travu i uzimao kokain", kazao je mnogo godina kasnije Don Johnson.

Od totalnog potonuća spasio ga je 1982. godine sin Jesse. Kad se jednoga dana vratio kući, nakon vikenda pijančenja i tulumarenja, uhvatio je, kaže, užasnut pogled svog devetomjesečnog sinčića i shvatio kako se mora promijeniti. Otišao je na odvikavanje i uspio se 'skinuti' s ovisnosti. Barem privremeno.

Proboj u glumačkoj karijeri uspio je kad mu je dodijeljena uloga detektiva Sonnyja Crocketta, koji se infiltrira u svijet droge kako bi vodio istrage protiv mafijaških šefova.

Nakon drugog nastavka popularne serije dobio je Golden Globe.

Nošen popularnošću koju mu je donijela serija, snimio je 1986. i1989. dva pop albuma, okušavajući se u glazbenoj karijeri.

Pokušaji s kino filmovima, kao što su uloge u "Harley Davidson & The Marlboro Man" ili "Tin Cup", mogu se ocijeniti kao neuspjeli, a onda je slijedio još jedan veliki hit - serija "Nash Bridges", u kojoj je igrao glavnu ulogu.

S novim velikim uspjehom se vratila i njegova ovisnost.

"Ponovo sam se morao nekoliko godina boriti s alkoholom, drogama i neuspjelim ljubavnim vezama", kazao je Johnson.

Ljubav života - Melanie Griffith

Koliko god su legendarne njegove uloge u dvije kultne serije, toliko je i njegova ljubav prema Melanie Griffith bila jedinstvena.

Kad su se upoznali, njemu su bile 22 godine, a njoj 14. Dvije godine kasnije počeli su skupa živjeti, a tri godine potom su se i oženili. No, ubrzo su se i razišli.

Ponovo su se počeli viđati 1989., da bi 1992. po drugi put sklopili brak. U to su vrijeme skupa snimali prilično uspješan film "Jučer rođena", redatelja Luisa Mandokija, a igrali su još i John Goodman, Edward Herrmann, Sally Quinn i drugi.

Činilo se kako je dvoje zaljubljenih pronašlo svoj idealni happy end. Ali, 1996. ponovno su se razveli.

Melanie i Don imaju kćerku Dakotu, koja je igrala u razvikanom "Shades of Grey".

Don Johnson je od 1999. godine u braku s Kelley Phleger, a ovaj sretni par ima troje zajedničke djece.

Njegovo doba sazrijevanja kao da je završilo u mirnoj luci s Kelley.

Zašto sam nesretan?

U vrijeme serije "Nash-Bridges" imao je luksuzne automobile, brodice i zrakoplove, ali se uvijek pitao zašto je usprkos svemu nesretan.

Kaže kako se u međuvremenu značajno promijenio.

Između svjetskih uspjeha s dvije kultne serije, oko Johnsona je bilo relativno tiho. Kaže kako je, zapravo, bio jako izbirljiv.

Nije previše trčao za ulogama, što mu je vjerojatno i pomoglo da ne završi kao njegov glumački partner iz serije "Poroci Miamia".

Rijetko mu se događalo da neki ponuđeni scenarij pročita dalje od desete stranice, što nikako nije mogao biti i slučaj s filmom "Odbjegli Django" Quentina Tarantina. Taj mu se scenarij jako dopao.

U novije vrijeme nešto više nastupa u filmskim ulogama. Igrao je u novije vrijeme i u filmovima "Osveta na visokim petama", "Machete", te još nekim manje ili više prosječnim ostvarenjima (Đavolji odvjetnik, Hot Spot, Sumorno ljeto).

Posebno treba izdvojiti "Dugo toplo ljeto" iz 1985. godine u kojem Johnson igra Bena Quicka.

Naime, u kultnome originalu iz 1958. igrao je Paul Newman, a film je snimljen po romanu 'Zaselak' velikog američkog književnika Williama Faulknera.

Sve je relativno...

Don Johnson je 2015. zabilježio neuspjeh sa serijom "Blood & Oil", ali to ga nije posebno pokolebalo. U novije vrijeme angažiran je u seriji "Sick Note", a do konca ove godine trebao bi stići film "Brawl in Cell Block 99" u kojem se Johnson pojavljuje skupa s Vinceom Vaughnom.

Njegov kolega iz ''Poroka Miamija" Philip Michael Thomas nakon te serije više nije uspijevao naći pravi put do uspjeha.

Philip Michael Thomas danas - bez uspjeha i karijere, ali s pet žena i jedanaestoro djece...

Pokušavao je napraviti posao s filmovima, ali i s nekim poduzetničkim projektima, jer valjalo mu je ipak hraniti jedanaestero djece s pet različitih žena.

Thomas kaže kako bi se rado pojavio i u remakeu serije. S njegovih 66 godina možda se još i može nadati da će mu producenti pronaći neku odgovarajuću ulogu...

Kopirati
Drag cursor here to close