Med-el

Dom zdravlja Mostar dobio aparat za prilagodbu govornog procesora umjetne pužnice

Lifestyle / Zdravlje | 05. 07. 2012. u 11:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domu zdravlja Mostar danas je uručen aparat za prilagodbu govornog procesora umjetne pužnice", namijenjen djeci oštećenog sluha koja imaju ugrađenu umjetnu pužnicu.

Do sada su spomenuta djeca na prilagodbu govornog procesora morala ići u Zagreb, no zahvaljujući tvrtki Med-el iz Beča taj će se postupak obavljati u Službi za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar.

"Prilagodba se radi svakih 6 do 8 tjedana i do sada su naša djeca morala ići u Zagreb, a od sada zahvaljujući tvrtki Med-el iz Beča i njihovim predstavnicima Widex iz Sarajeva taj uređaj ćemo imati u Mostaru tako da će djeca na prilagodbu dolaziti kod nas", kazala je profesorica logoped Ivana Šimić iz Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar, dodavši kako mjesečno u njezinu Službu na tretman dolazi oko 700 djece.

Istaknula je kako će ova donacija jako puno značiti kako roditeljima tako i Zavodu zdravstvenog osiguranja jer, kako je kazala, samo jedna prilagodba košta oko 150 eura, ne uzimajući u obzir putne i troškove smještaja.

Predstavnik tvrtke Widex iz Sarajeva Fahrudin Botulja kazao je kako je današnja donacija plod jedne dugogodišnje suradnje i završetak jednog plana kojeg je tvrtka Widex zajedno s Med-elom imala kada su u pitanju svi relevantni centri gdje se obavljaju ugradnje pužnice.

"Trenutno je to do sada rađeno u centrima u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, a od sada je to omogućeno i u Mostaru, kako pacijenti ne bi morali putovati i praviti dodatne troškove", kazao je Botulja.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Davor Pehar istaknuo je jako dobru suradnju s Udrugom roditelja djece s umjetnom pužnicom, koja je, kako je kazao svojom aktivnošću u proteklom razdoblju zaista učinila ogromne iskorake na kvaliteti i razini usluge koja se pruža u Mostaru kada su u pitanju navedeni pacijenti.

Pehar se zahvalio i tvrtki Wedex iz Sarajeva i profesorici Šimić, kazavši kako će pacijenti od sada moći dobiti jednu vrhunsku uslugu u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close