Je li moguće?

Dokazano: Muškarcima je teže prekinuti vezu!

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2016. u 16:38 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je zanimljiva vijest za svakoga tko je ikad mislio kako su žene te koje više dramatiziraju kad je pitanju prekid - bili ste u krivu.

Najnovije istraživanje pokazalo je da su muškarci ti koji trebaju kutiju sladoleda i paketić maramica kad dođe do prekida.

Naime, rezultati su pokazali kako je ljepšem spolu potrebno u prosjeku 6 dana da donesu odluku o prekidu s partnerom, dok kod frajera taj isti proces traje deset ili više dana. I to ne zato što su "mekušci" ili lijeni, nego zato što kad jednom uđu u vezu u nju polažu više nade nego ljepši spol.

Otkriveno je kako je svaki šesti muškarac spreman sjesti s partnericom i mirno porazgovarati o problemu, ako postoji i tračak nade da bi se on mogao riješiti.

Navodno čak 88 posto muškaraca potroši dosta vremena kako bi osmislili najbolju "izlaznu strategiju" iz veze, odnosno kako bi proces bio što manje traumatičan za drugu stranu, to jest kako bi ona bila što manje ogorčena. To je glavni razlog zašto muškarci ne vole inicirati prekide.

"Muškarci često misle da će tako povrijediti svoju partnericu i više nego što će doista to učiniti", prenosi Cosmopolitan.

Žene nisu toliko strahu od povrijeđenih osjećaja druge strane, jer gledaju puno više naprijed te znaju kad je takva odluka najbolja za oboje. "Žene jasno znaju što žele i na tome temelje svoje odluke. Muškarci žive uglavnom u sadašnjosti", zaključak je istraživanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close